Declarațiile președintelui Klaus Iohannis despre măsurile luate pentru a nu intra într-o ”fază mai gravă de lockdown”

Publicat: 06 Nov. 2020, 16:09 Arhiva

Președintele României, Klaus Iohannis, a făcut o declarație în cursul zilei de vineri, în cadrul unei vizite în județul Maramureș.

Președintele țării susține faptul că măsurile luate de autorități sunt utile, deoarece în acest mod nu se va intra după alegerile din luna decembrie într-o ”fază mai gravă de lockdown”. Primele rezultate ale măsurilor luate, efectele, vor fi văzute abia peste două sau trei săptămâni, arată Digi24.

„Pandemia, din păcate, este o îngrijorare din ce în ce mai mare pentru noi, din păcate astăzi am trecut de pragul de 10.000. Am prevăzut această situație încă de aseară.

Împreună cu guvernul am prevăzut noi măsuri ferme, bine gândite care vor fi aplicate începând de luni, măsuri care sunt gândite pentru a încetini semnificativ extinderea pandemiei.

Sunt măsuri care cu siguranță vor duce la o încetinire a răspândirii virusului. Noi toți trebuie să fim o echipă și în final să trecem cu bine peste această pandemie. Multe din măsuri au fost așteptate și au fost discutate cu experți, cu specialiști și așteptăm primele rezultate abia peste 2 sau 3 săptămâni.

Președintele României, despre măsurile luate pentru a nu intra într-o ”fază mai gravă de lockdown”

Toate aceste măsuri care vor fi puse în practică sunt măsuri care necesită un timp suficient de lung pentru a produce rezultate.

Eu cred că măsurile pe care le-am decis, împreună cu Guvernul, sunt măsuri destul de ferme ca să ne permită să avem o viață apropiată de normalitate, să avem alegeri în siguranță și să continuă după fără să intrăm într-o fază mai gravă de lockdown.

Am observat că din păcate în ultimele săptămâni numărul de bolnavi a crescut rapid.

Asta ne-a arătat că măsurile care au fost luate, măsuri bune, totuși nu au fost suficiente și de aceea au fost inițiate noi măsuri, măsuri mai ferme, măsuri care vor fi aplicate peste tot și care vor contribui la încetinirea răspândirii pandemiei”, a declarat președintele Klaus Iohannis.

Sursă foto: captură live Gândul

Publicat: 06 Nov. 2020, 16:09 Arhiva
Pe aceeași temă