De ce se albeste uneori ciocolata si cat e de nociva pentru organism daca o consumam asa. Iata principala cauza

Publicat: 28 mart. 2018, 19:00 Autor: madalina m. Retete & Diete

De multe ori ciocolata se albeste, desi inca nu a expirat.

Ciocolata e foarte benefica pentru organism si actioneaza uneori ca un antidepresiv natural. Totodata, ciocolata e bogata in minerale, iar consumul unui singur patratel ne aduce un plus de magneziu, fosfor, potasiu, fier si vitamine, mai ales pe cele din grupul B.

Totusi, de cele mai multe ori se intampla ca acest desert sa capete un aspect albicios, daca ciocolata e depozitata pentru mai mult timp. Mai mult, pe tabletele de ciocolata mai apare si ca un praf de culoare alba, care de multe ori ne impiedica sa ne mai bucuram de o gustare delicioasa.

De ce se albeste uneori ciocolata si cat e de nociva pentru organism

Insa, acea pulbere de culoare alba nu pare sa altereze nici gustul, nici consistenta pe care o are ciocolata. De asemenea, in ceea ce priveste riscurile, desertul e la fel de sanatos de consumat, desi capata o paloare alba.

Cei care au facut aceasta descoperire au fost oamenii de stiinta din Hamburg, in Germania. In zona existau foarte des plangeri legate de ciocolata care ajungea sa arate ciudat, daca era tinuta mai mult timp.

Chit ca se afla inca in termen de valabilitate, oamenii se temeau sa o mai manance si ajungeau sa o arunce. Din cate se pare, acea albire apare in special atunci cand ciocolata nu e depozitata in mod corespunzator.

De ce se albeste uneori ciocolata si cat e de nociva pentru organism
Astfel ca, daca depozitam pentru mai mult timp o tableta de ciocolata trebuie sa ne asiguram ca aceasta se se afla la o temperatura corecta. Tocmai de aceea, de cele mai multe ori, nu e bine sa tinem ciocolata la frigider, pentru ca la suprafata vor iesi anumite substante din compozitia acestui desert.

Cat de nociva e ciocolata care se albeste pentru organism? – In clipa in care ciocolata e pastrata la o temperatura mai mare sau mai mica decat ar fi necesar, se produce un fenomen ce a ajuns sa fie denumit „colorarea grasa”. Asadar, particulele albe tind sa isi faca loc pana la suprafata ciocolatei.

Insa, specialistii sunt de parere ca albirea ciocolatei nu reprezinta un pericol pentru organism daca e consumata in acest mod. Albirea ciocolatei mai poarta si denumirea de „inflorire”. Acest fenomen presupune aparitia unui strat albicios pe suprafata ciocolatei atunci cand intra in contact cu atmosfera ambientala. Temperatura recomandata pentru depozitarea desertului e cuprinsa intre 16 si 18 grade Celsius.

(sursa: independent.co.uk)

Publicat: 28 mart. 2018, 19:00 Autor: madalina m. Retete & Diete
Pe aceeași temă