De ce înmormântarea lui Nelu Ploieșteanu a fost amânată. Cererea făcută de familia artistului

Publicat: 05 Apr. 2021, 08:45 Vedete

Nelu Ploieșteanu ar fi trebuit să fie înmormântat în cursul zilei de duminică, 4 aprilie, însă familia a refuzat, astfel că au amânat funeraliile. De ce nu a mai avut loc ceremonia de înmormântare?

În urmă cu o zi ar fi trebuit să aibă loc înmormântarea marelui Nelu Ploieșteanu, însă familia acestuia a refuzat să ridice trupul neînsuflețit de la morga Spitalului Floreasca. Autoritățile ar fi refuzat să elibereze un certificat prin care să reliefeze faptul că artistul nu ar mai fi suferit de virusul chinezesc în momentul decesului. Membrii familiei au făcut o cerere prin care cer autopsia, cerere care a fost și aprobată ulterior. Corpul neînsuflețit al lui Nelu Ploieșteanu va ajunge la medicii legiști de la Institutul Național de Medicină Legală. Bărbatul va fi apoi înmormântat la Cimitirul Străulești 2, acolo unde este și fiul său, Mihăiță, arată Antena 3.

Nelu Ploieșteanu va fi înmormântat lângă fiul său

Mihăiță, regretatul fiu al artistului de muzică de petrecere Nelu Ploieșteanu, s-a stins din viață în 2018 și a fost înmormântat în Cimitirul Străulești 2. Artistul și soția lui, Elena, i-au făcut un loc de veci superb pe care-l îngrijesc cu mare atenție. Elena, mama băiatului, merge săptămânal la mormânt să pună flori, jucării noi, să aprindă lumânări și să curețe marmura. Femeia suferă îngrozitor și încă nu poate accepta ideea că fiul ei pe care l-a îngrijit cu multă dragoste și cu care s-a chinuit enorm, s-a stins.

Băiatul lui Nelu Ploieșteanu s-a stins  în 2018, la 32 de ani, după o lungă suferință. Mihăiță a venit pe lume perfect sănătos, dar un vaccin i-a cauzat suferința, după cum a declarat Elena, în anii trecuți. De la vârsta de două luni, Mihăiță a fost diagnoticat cu tetrapareză spastică și encefalopatie, el fiind paralizat.

Nelu Ploieșteanu a fost în stare gravă la terapie intensivă

Internat la Spitalul Clinic de Urgență „Floreasca” după ce a fost diagnosticat cu noul coronavirus, Nelu Ploieșteanu s-a aflat în stare gravă. Artistul era intubat cu o saturație a oxigenului de 50% și plămânii grav afectați. În urmă cu câteva zile, familia sa a lansat un mesaj disperat de ajutor către cadrele medicale ale spitalului, potrivit unui mesaj postat pe Facebook de jurnalista Mara Bănică. Celebrul Nelu Ploieșteanu a murit la vârsta de 70 de ani în noaptea de 2 aprilie. Bogdan Oprița, purtătorul de cuvânt al Spitalului Floreasca, a declarat că Nelu Ploieşteanu a murit în jurul orei 1.00.

Sursă foto: captură video Youtube

Publicat: 05 Apr. 2021, 08:45 Vedete
Pe aceeași temă