Dana Savuica a marturisit cum organiza Zina Dumitrescu castingurile: „Doar cele care aveau „stofă” pentru aceasta meserie primeau OK-ul”

Publicat: 20 May. 2019, 10:42 News 3

Dana a fost unul din cele mai mari manechine din Romania, iar cea care a descoperit-o si lansat-o a fost Zina Dumitrescu.

Dana Savuica a marturisit cum organiza Zina Dumitrescu castingurile. Aceasta a avut numai cuvinte de lauda la adresa mamei Zina, spunand ca ii datoreaza intreaga sa cariera.

Dana, in varsta de 49 de ani, are numai amintiri placute alaturi de Zina Dumitrescu, care la sfarsitul lunii martie s-a stins din viata, intristand intreaga tara.

Dana Savuica a marturisit cum organiza Zina Dumitrescu castingurile

Dana Savuica a marturisit cum organiza Zina Dumitrescu castingurile

„Au fost clipe minunate, o perioadă a vieții mele foarte frumoasă, este omul care m-a format în cariera mea, care m-a sprijinit; atunci când mă gândesc la doamna Zina eu la asta mă gândesc.

Unul dintre momentele frumoase a fost când am organizat evenimentul-tribut pentru ea, când a împlinit 80 de ani și am făcut la Snagov un eveniment care a adus pe scenă și artiști, și creatori de modă pe care Zina i-a lansat. De atunci o am în amintirea mea, era distinsă, frumoasă, ca de obicei, o lady.

Noi, manechinele ei, am trecut prin școală. La Casa de Modă Venus era și e în continuare o sală cu scenă, iar ea acolo a făcut cursurile. Nu puteai să intri așa, oricum, în echipa de aur a Zinei Dumitrescu. Prima oară când am fost acolo, am fost practic la examen.

Se dădea un examen și erau sute de fete. Ne punea să intrăm pe scenă și să ne mișcăm într-un mod natural, iar ea vedea imediat dacă ai talent, dacă ai acel zvâc în picioare sau nu, dacă ai expresivitate în mișcare, în mâini, în gestică, în mimică, în absolut tot, își dădea seama din primele secunde dacă ești bună de manechin sau nu.

Am poze cu dânsa din diverse perioade ale carierei mele, și de la început, atunci când mă învăța să mă mișc pe scenă, și din timpul prezentărilor de modă. Cam cu asta am rămas… „ a spus Dana Savuica, potrivit Libertatea.

Publicat: 20 May. 2019, 10:42 News 3
Pe aceeași temă