Dana Nălbaru și Dragoș Bucur au un fiu de 7 ani supradotat pentru care caută profesor de fizică și chimie. Toți cei trei copii ai lor fac homeschooling

Publicat: 01 apr. 2023, 13:17 Autor: Camelia Vedete

Dana Nălbaru și Dragoș Bucur au un fiu de 7 ani supradotat pentru care caută profesor de fizică și chimie. Toți cei trei copii ai lor fac homeschooling.

Dana Nălbaru și Dragoș Bucur își cresc și își educă acasă cei trei copii ai lor: Sofia (16 ani) și fiul lor Kadri (7 ani) sunt copiii lor naturali, iar în urmă cu 6 ani au decis să o adopte și pe Roxana (10 ani).

Artista este atentă la nevoile fiecărui copil în parte, însă a mărturisit că fiul ei Kadri are nevoie de îndrumare specializată, mai ales că setea lui de cunoaștere o depășește acum și pe mămică.

Dana Nălbaru caută în prezent meditator la fizică și chimie pentru fiul ei, care la vârsta de 7 ani este un copil supradotat.

Dana Nălbaru și Dragoș Bucur au un fiu de 7 ani supradotat

Kadri este mult prea avansat față de ceilalți copii, iar primele semne în acest sens au fost vizibile încă de când era copil mic. La vârsta de 3 ani scria deja alfabetul, iar la vârsta de 6 ani citea deja o carte pe zi.

„Kadri, 7 ani jumate, caută profesor de chimie și/sau fizică pentru meditații practice. Rog mesaje în privat. Mulțumesc”, a scris Dana Nălbaru pe Instagram.

Dana Nălbaru a renunțat la cariera ei pentru a se dedica în totalitate copiilor ei și a încercat să găsească cea mai potrivită metodă de educație pentru cei mici. A considerat că sistemul de învățământ românesc nu le oferă copiilor ceea ce au nevoie, așa că a preferat să îi retragă de la școală.

Evoluția lor a fost una cât se poate de bună, mai ales că micuțul Kadri a surprins-o de la o zi la alta cu abilitățile sale.

„La trei ani a învățat în două ore să scrie alfabetul cu litere de mână. La șașe ani citea deja o carte pe zi. Din aceea fără poze. După o săptămână cartea aceasta de gramatică e aproape gata. La matematică, fizică, chimie și biologie e deja avansat. Am început cu el geografia, puțină istorie și filosofie. Engleză a învățat singur. Încep să mă simt depașită.

Toți cei trei copii ai lor fac homeschooling

Nu mă dau mare, tot caut soluții să-l pot ajuta în nevoia lui de cunoaștere. Școala, așa cum e ea organizată, nu îl ajută, e prea avansat pentru vârsta pe care o are și nu îl primesc la clase mai mari iar lui nu-i place să stea între mulți oameni. Nu e autist, e selectiv cu oamenii, un copil cu o capacitate de învățare absolut uriașă. Vorbesc cu el despre viață și Dumnezeu și mă rog să primesc înțelepciune pentru a-l ghida încotro-i este drumul.

Dar, dincolo de mintea sclipitoare, cel mai important e că duhul lui e nepătat și sper să-i rămână mereu curat. Dacă va fi așa, însă, nu depinde doar de mine, eu fac tot ce și cât pot pentru el… Ma gândesc de multe ori că un copil cum e copilul meu ar putea schimba lumea într-una mai bună, dar cel mai mult îmi doresc pentru el să fie fericit”, mai povestea Dana Nălbaru în urmă cu ceva timp.

Dana Nălbaru, criticată pentru decizia de a-și retrage copiii de la școală

Artista și-a justificat alegerea printr-o confesiune publică la acel moment, considerând că acasă copiii își pot lărgi orizonturile într-un mod personalizat. Potrivit pentru aptitudinile fiecăruia și fără constrângeri de niciun fel.

„Școala, așa cum e ea organizată, nu îl ajută, e prea avansat pentru vârsta pe care o are și nu îl primesc la clase mai mari iar lui nu-i place să stea între mulți oameni. Nu e autist, e selectiv cu oamenii, un copil cu o capacitate de învățare absolut uriașă. Vorbesc cu el despre viață și Dumnezeu și mă rog să primesc înțelepciune pentru a-l ghida încotro-i este drumul.

Dar, dincolo de mintea sclipitoare, cel mai important e că duhul lui e nepătat și sper să-i rămână mereu curat. Dacă va fi așa, însă, nu depinde doar de mine, eu fac tot ce și cât pot pentru el. Ma gândesc de multe ori că un copil cum e copilul meu ar putea schimba lumea într-una mai bună. Dar cel mai mult îmi doresc pentru el să fie fericit”, conform demamici.ro.

Publicat: 01 apr. 2023, 13:17 Autor: Camelia Vedete
Autor: Camelia
A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din București. A lucrat încă din 2009 la ProSport ca intern. In…...
Pe aceeași temă