Dan Negru face praf reality show-urile românești de genul Survivor România: „Nu știm dacă oamenii sunt maimuțe”

Publicat: 11 ian. 2023, 12:22 Autor: Camelia Vedete

Dan Negru face praf reality show-urile românești de genul Survivor România. Prezentatorul Kanal D spune că poveștile concurenților sunt exploatate de televiziune și astfel intervine umilința oamenilor.

Dan Negru a postat un mesaj pe rețelele sociale, în care și-a exprimat dezamăgirea față de felul în care se realizează anumite reality show-uri de la noi.

Dan Negru face praf reality show-urile românești de genul Survivor România

„Văd multe reality-showuri la tv românești. Știu cu ce se mănâncă , nu doar că le-am prezentat dar am și creat unul care s-a difuzat la tv…

În culisele televizunii ele sunt numite „humiliation shows” (showuri de umilință) pentru că intr-un reality show nu alegerea câștigătorului e cheia ci umilirea celui învins. Atunci publicul se simte bine!

Bucuria umilinței arată că nici până astăzi nu știm dacă oamenii sunt maimuţe sau maimuţele sunt oameni.

OFCOM ( CNA englezesc) a anunțat noi reguli pentru tv care „încalcă demnitatea umană „.
Miza acestor programe nu e câștigătorul, ci învinsul față de care publicul trebuie să se simtă superior.

În alegerea concurenților, vedete sau anonimi, contează factorul emoțional, bolile sau necazurile lor, cat de dispuși sunt să-și dezvăluie intimitatea…

Așa e in toată lumea, nu noi am inventat umilința! Sunt campanii masive împotriva acestor tipuri de formate tv dar câștigurile financiare încă sunt uriașe.

Televiziunea FOX din America a lansat o campanie numită „More hope and less humiliation” ( mai multă speranță, mai puțină umilință) prin care a eliminat din showurile lor exploatarea poveștilor de viață dramatice ale concurenților. ”, a scris Dan Negru pe rețelele de socializare.

Dan Negru nu renunță la Revelion definitiv

Dan Negru vrea liniște atât de Crăciun cât și de Revelion! Vedeta Kanal D a povestit pentru Ciao.ro cât de bogat se simte și care este motivul. Dar și cum se gândește să reinventeze Revelionul care l-a consacrat drept “Regele audiențele” în noaptea dintre ani, de 25 de ani încoace.

Dan Negru e un profesionist care știe cum să-și ducă în topuri toate emisiunile pe care le-a prezentat, e lider de audiență la Kanal D. Și se vede încă mult timp lucrând în televiziune. Deocamdată își dorește doar un lucru: să petreacă cât mai mult timp cu familia sa pentru că asta îl face cel mai fericit!

Ce salariu avea în Antenă

Dan, ce ne facem noi fără tine în seara de Revelion? Este singurul an în care după atâta timp nu te vom vedea la TV! De ce ai ales să nu filmezi Revelionul care bătea recorduri de audiență anul acesta?

Ca să te reinventezi uneori e nevoie să-ți tragi sufletul și știu bine asta pentru că am experimentat-o. Am plecat din Antenă refuzând să mai fac showul cu blonde, de exemplu. Sau alte showuri de tipul celor pe care le făceam acum 10-15 ani și am reinventat la Kanal show-urile smart, de cultură generală. Audiențele mari au fost publicate mereu în presă și am reușit să demonstrăm că publicul TV a evoluat, nu mai e cel de acum 10/20 de ani. Așa va fi și cu Revelionul, va trebui să reinventăm programul ăsta dacă vrem ca el să mai existe în România. De asta am luat pauză, ca să-l pot reinventa așa cum am reinventat concursurile de cultură generală arătând că ele pot fi și lider de audiență pe o piața TV unde se credea că publicul vrea doar mizerii. Vom reinventa Revelionul, de asta aveam nevoie de pauză.

Dan Negru nu renunță la Revelion definitiv

Cum o să fie trecerea în noul an pentru tine?

L-am întrebat pe bunul meu prieten Răzvan Pascu care e expert în tot ce înseamnă turism care e locul de pe planetă unde nu se ține Revelion și mi-a răspuns: India. Ei nu serbează Revelionul clasic, cum o facem noi. M-aș bucura să pot să ajung anul ăsta departe de ideea clasică de revelion, prima dată după un sfert de secol.

Citește tot interviul AICI.

Publicat: 11 ian. 2023, 12:22 Autor: Camelia Vedete
Autor: Camelia
A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din București. A lucrat încă din 2009 la ProSport ca intern. In…...
Pe aceeași temă