Ce dezvăluiri a făcut Dan Negru înainte să plece din Antena 1: ”Un coleg de la Pro TV mi-a spus salariul lui, era de vreo trei ori mai mare ca al meu!”

Publicat: 25 ian. 2022, 21:21 Autor: Maria Apostol Vedete

În luna noiembrie a anului trecut, când existau doar zvonuri cu privire la ofertele pe care Dan Negru le primește din partea concurenței, ”Regele audiențelor” a explicat atunci, într-un interviu pentru CIAO.RO, care sunt motivele pentru care și-ar dori o schimbare profesională. Între timp, acest lucru s-a și întâmplat. Antena 1 l-a pierdut pe Dan Negru, iar postul Kanal D a anunțat, triumfător, semnarea unui contract cu el.

Reporter: Dan, se zvonește că ești în discuții cu o altă televiziune, mai precis Kanal D! Ce ne spui despre acest lucru? Nu e un secret că ești o vedetă “curtată” de multe televiziuni

Iubesc televiziunea ca meserie mai mult decât iubesc o anumită televiziune. Zvonuri au fost multe în anii mei de televiziune, dar piața TV e previzibilă. În topul audiențelor TV din România locul 1 a fost mereu același, ProTV. De la o vreme, locul doi e al Kanalului. Care se bate cu o Antenă ale cărei investiții financiare au fost absolut uriașe în anii din urmă.

Din păcate, publicul n-a ținut cont de asta. Cu bani poți să cumperi un câine, dar nu poți să-l faci să dea din coadă. Mai e și Prima, care și-a schimbat acționariatul și care vrea să demonstreze, mai sunt și televiziunile de știri care au câștigat public. Din nefericire pentru noi, au mai rămas vreo 20% dintre români care se mai uită la TV seara, în prime time. Pe ăștia 20% ne batem toți. Așa că, negocierile mele le port cu cei care au viziunea de a câștiga cât mai mult din ăștia 20% care se mai uită la tv.

Cât de scump ești, Dan? Ca prezentator, mă refer! Ce buget ar trebui să aibă alții dacă vor să te ia de la Antenă?

Antena are bugete diferite, ca și cei cu telefonia mobilă. Dacă ești nou venit în rețea ai toate avantajele posibile, dacă ești de la început în rețea nu mai prezinți interes, ha,ha. Cei din managementul Antenei însă pot confirma că nu mi-am negociat salariul în anii ăștia mulți, m-a interesat în primul rând să am producții de succes. Degeaba ai un salariu mare dacă ai producții ieftine. Niște ani, cred că vreo 12, am avut același salariu de Revelioane deși eram lider an după an.

Dan Negru: „În România sunt două televiziuni siameze, Pro și Antena”

Într-un an, un coleg de la Pro mi-a spus salariul lui, era de vreo trei ori mai mare ca al meu, deși eu eram liderul. Anul trecut chiar TVR și-a plătit mai bine prezentatorii de Revelion, deși eu am câștigat în audiențe mult mai mult. Oricât de zgârcit aș fi, nu e despre bani televiziunea. Am învățat-o de la oameni mari, legende în TV. Când Titus Munteanu m-a sunat în anii 90 ca să prezint Mamaia la TVR, nici prin cap nu mi-ar fi trecut să-l întreb de bani. Eram fericit că pot să prezint un asemenea eveniment încât m-aș fi dus pe jos la Mamaia. Nu am făcut televiziune ca să fac bani, am făcut bani ca să fac televiziune.

Ce anume te-ar determina să pleci din televiziune?

Televiziunea de azi nu mai produce hituri cum o făcea în golden age. În România sunt două televiziuni siameze, Pro și Antena care copiază Pro. Și ambele în goana după profit au uitat de public, oferind programe siameze, fiecare încercând să pună piedică celeilalte. Dar uitând de public.

Există Kanal ca alternativă la cele două, există Prima, TVR și canalele de știri. Ofertă săracă. De asta au crescut atât de mult Netflix sau online, pentru că televziunea prin programele slabe i-a trimis pe oameni departe de televizor. Găștile din TV au prosperat în perioada asta în care publicul contează mai puțin decât profitul. Găștile m-ar determina să plec. Sper totuși ca piața de TV își va reveni, sunt optimist.

Publicat: 25 ian. 2022, 21:21 Autor: Maria Apostol Vedete
Pe aceeași temă