Dan Barna, afirmație neașteptată: „Nu vă imaginați că stă cineva la Bruxelles să facă verificări”

Publicat: 10 Sep. 2019, 13:48 Ciao.ro
Dan Barna, afirmație neașteptată: „Nu vă imaginați că stă cineva la Bruxelles să facă verificări”

Dan Barna, preşedintele USR, susține că Viorica Dăncilă trebuie să retragă propunerea de comisar european, Rovana Plumb, deja acceptată de Ursula von der Leyen, şi să facă o altă propunere, o persoană competentă şi integră.

Într-un dialog cu Denise Rifai la Realitatea TV, preşedintele USR a explicat de ce Rovana Plumb a fost acceptată în ciuda faptului că a avut probleme cu DNA. “Nu vă imaginaţi că stă cineva la Bruxelles să facă verificări de mare profunzime“, a afirmat Barna. Cu alte cuvinte, potrivit lui Barna, la vârful Uniunii Europene contează mai puţin competenţa, integritatea și mai mult susţinerea politică.

Consiliul Uniunii Europene a aprobat lista de candidați pentru a deveni comisari europeni până la 31 octombrie 2024, lista fiind adoptată de comun acord cu președintele ales al Comisiei Europene, informează un comunicat remis CaleaEuropeană.ro.

Lista aprobată Consiliul Uniunii Europene, în conformitate cu art. 17(7) din Tratatul Uniunii Europene, va fi publicată în Jurnalul Oficial al UE. Marți, Ursula von der Leyen va anunţa împărţirea portofoliilor şi modul în care intenţionează să organizeze activitatea viitoarei Comisii Europene.

Luni, Comisia Europeană a publicat luni lista celor 27 de comisari-desemnați, inclusiv președintele ales Ursula von der Leyen și Înaltul Reprezentant pentru afaceri externe și politică de securitate Josep Borrell, acesta din urmă fiind numit în funcție de Consiliul European la data de 5 august, în acord cu președintele ales al Comisiei.

Aflându-se între cei 25 de comisari europeni nominalizați, la care se adaugă Ursula von der Leyen (Germania) și viitorul Înalt Reprezentant al UE Jose Borrell (Spania), Rovana Plumb (România) se numără printre cei zece candidați social-democrați pentru un portofoliu de comisar european, cei mai mulți din viitoarea Comisie, precum și printre cele 13 femei nominalizate, ceea ce reprezintă un record.

Publicat: 10 Sep. 2019, 13:48 Ciao.ro
Pe aceeași temă