Cutremur urias in Peru azi. Magniudinea acestuia a fost de 8 grade pe scara Richter VIDEO

Publicat: 26 May. 2019, 17:55 Ciao.ro

Autoritatile au anuntat ca este posibil sa fie victime în urma acestui cutremur, dar inca nu se stie exact.

Cutremur urias in Peru azi. Seismul s-a produs la 75 de kilometri distanta de orasul Lagunas, in rregiunea Amazonia, aproape de granita cu Brazilia , insa s-a resimtit in mai multe zone.

Nu au fost raportate imediat victime, desi unele cladiri s-au prabusit si au fost raportate intreruperi de tensiune in mai multe orase. Cutremurele care se afla aproape de suprafata cauzeaza in general mai multe distrugeri.

Presedintele Martín Vizcarra roaga oamenii sa-si pastreze calmul si a mentionat ca autoritatile verifica zonele afectate: „Puternicul cutremur care s-a simtit in aceasta dimineata a afectat mai multe regiuni ale tarii. Verificam zonele afectate” a spus aceasta, potrivit Daily Mail.

Cutremur urias in Peru azi

Cutremur urias in Peru azi

 

Ce trebuie facut in caz de cutremur

„În zonele care sunt supuse riscului seismic, mobilierul şi echipamentele trebuie fixate. Întotdeaua am ridicat acestă problemă. Un spital nu este neapărat să fie funcţional după un cutremur dacă doar ai consolidat clădirea.

Dacă echipamentele din spital nu sunt fixate şi protejate, acest spital devine nefuncţional după cutremur numai prin faptul că echipamentele din el se distrug. Clădirea poate să rămână, dar să fie nefuncţională, pentru că totul se distruge în timpul cutremurului” a spus Raed Arafat, potrivi fanatik.ro.

Publicat: 26 May. 2019, 17:55 Ciao.ro
Pe aceeași temă