Cum vom arăta dacă vom munci doar de acasă! Sportul este cheia rezolvării problemelor

Publicat: 07 Jul. 2020, 10:58 Arhiva
Cum vom arăta dacă vom munci doar de acasă! Sportul este cheia rezolvării problemelor

O echipă de fiziologi britanici a introdus într-un computer parametrii de lucru ai unui angajat care, din cauza epidemiei, munceşte de acasă. Modelul de studiu s-a numit ”Susan” şi rezultatele au fost şocante.

În 25 de ani, vom arăta ca nişte monştri dacă vom continua să ne desfăşurăm activitatea de acasă, însă dacă vom face sport, efectele sedentarismului se schimbă radical. Acest studiu este realizat în cazul în care nu facem deloc mişcare!

Pungi sub ochi, guşă dublă, ochi injectaţi şi o burtă imensă, cam aşa arată modelul Susan, care a muncit din 2020 până în 2045 numai de acasă. Fiziologii şi antrenorii de fitness britanici de la Direct Apply au introdus în computer datele aferente stilului de viaţă al unui om obligat să devină sedentar.

Susan suferă de dureri de spate, umeri căzuţi, obezitate morbidă, are bărbia dublă, ochii îi sunt injectaţi din cauza monitorului, televizorului sau a tabletei şi nu mai pot focaliza la distanţe mari. Cearcănele îi sunt cât jumătate din obraz şi are nervii la pământ. Iată principalele transformări ale corpului, scrie click.ro.

Obezitate, gât îndesat, caracteristicile sedentarismului

Perioadele lungi petrecute în casă, lipsa de exerciţii şi mişcare în aer liber duc în mod inevitabil la creşterea în greutate. Din cauza obezităţii, Susan ajunge să sufere de boli cardiovasculare, diabet şi riscă să facă în orice clipă un atac cerebral.  Musculatura gâtului va deveni ineficientă din cauza orelor lungi petrecute în faţa monitorului şi în zona gâtului se vor acumula ”saci de grăsime”. Primele dureri apar în zona cervicală şi după trei ani apare cocoaşa.

Probleme grave de sănătate pe care le vom avea din cauza lucrului de acasă pot fi contrabalansate cu o dietă echilibrată, cu un aport suficient de lichide şi cu multă mişcare. 

După doar un an în timpul căruia aţi stat opt ore pe zi, cinci zile pe săptămână în faţa calculatorului, ochii încep să nu mai funcţioneze. Apar iritaţiile, uscăciunea, corneea devine roşie din cauza vaselor de sânge sparte şi începeţi să vedeţi în ceaţă. Lipsa mişcării, statul îndelung la calculator sau pe canapea, în faţa televizorului duc la atrofierea muşchilor. Gâtul cade între umeri, umerii nu mai susţin greutatea braţelor şi a iau la vale şi Susan ajunge să îşi ţină echilibrul doar balansând burta din faţă în spate.

Atunci când stă fixată în faţa monitorului, anumite ticuri sau gesturi necontrolate îi încordează o parte din musculatura din jurul gurii. Susan va avea riduri la ochi, bărbie şi gura brăzdată din cauza asta.

Cearcăne imense

Munca în faţa monitorului generează apariţia cearcănelor. În timp, Susan îşi va pierde orice expresivitate facială pentru că nu mai foloseşte deloc muşchii mimicii, extrem de activi când avem o viaţă socială intensă.Degetele ambelor mâni vor suferi deformări din cauza tastaturii. În timpul somnului, Susan dă necontrolat din degete şi simte dureri la încheietura palmei şi la monturi. Lipsa soarelui lasă urme adânci pe pielea lui Susan. Ea devine palidă şi pielea îşi pierde din elasticitate. Susan are părul năclăit, casant şi simte că îi cade într-un ritm alarmant. Asta e din cauza lipsei de vitamina D din organism, pentru că pielea ei nu s-a mai întâlnit de mult cu soarele. Cea mai grea boală a secolului este stresul. Susan este cu nervii la pământ din cauza nivelului crescut de cortizol şi adrenalină din organism. Acest dezechilibru duce la boli cardiovasculare.

 

Publicat: 07 Jul. 2020, 10:58 Arhiva
Pe aceeași temă