Cum slăbește Andreea Marin după sărbători! „Seara mănânc cel mai târziu cu 4 ore înainte de culcare și…”

Publicat: 08 ian. 2021, 14:36 Autor: Dora Bazavan Vedete

După piftie și plăcintele poale-n brâu pe care abia le aștepta de sărbători, nerefuzându-și nicio mică plăcere culinară la masele de Crăciun și Revelion, Andreea Marin a început anul cu o dietă personalizată la nutriționist și multă mișcare!

Cum și-a redobândit vedeta tonusul de după sărbători și ce anume cuprinde acum dietă ei, proaspăt începută, vedeta a spus totul, fără perdea, pe paginile ei de socializare. Nici nu există discuție de băuturi carbogazoase în afară apei și a ceaiului. În plus, a descoperit o rețetă de pâine care se prepară rapid și face minuni în dietă și urmează cu sfințenie ceea ce i-a recomandat medicul său nutriționist.

“Mișcare în aer liber, caut să fie jumătate de oră zilnic, excepții doar rar, când chiar nu pot dintr-o cauză bine motivată. Seara mănânc cel mai târziu cu 4 ore înainte de culcare și las spațiu între mese câteva ore, minim 3. Sunt și alte detalii în dietă, nu doar aceste principii generale, dar care sunt specifice fiecărui om în parte, de aceea am făcut întâi analizele de sânge cerute de nutriționista mea, Alina Spinean, care mi-a personalizat dieta în funcție de preferințele mele… Eu fac un experiment acum indicat de medicul meu, Alina Spinean: nu mănânc deloc, absolut deloc făinoase (pâine, paste, cartofi, etc), nici dulciuri cu zahăr sau sucuri carbogazoase. Dar mănânc orice în rest, pește, brânzeturi, carne cine vrea poate mânca, unt, smântână, legume, verdețuri, etc.
Am deja o săptămână, corpul a reacționat după 3 zile tare frumos așa cum mi-a spus nutriționistul, am urmat cu sfințenie sfaturile, când mă apuc de o treabă, nu o fac pe jumătate. Nu sufăr deloc de poftă, mă ajută mult pâinea specială care se gătește în 5 minute, practic nu simt că am o restricție astfel. Prepari și bagi compoziția la microunde, nici măcar la cuptorul tradițional. O bunătate! Iar mișcarea ajută considerabil, chiar dacă nu fac decât jumătate de oră, nu e un mare efort. Beau și ceaiul cu care m-am obișnuit, cât pot de mult, e bine că e gustos”, a mai completat vedeta pe social media.

Și pentru că a tot lăudat pâinea minune care se coace în 5 minute, Andreea Marin a revenit cu rețeta pe care a împărtășit-o în comunitatea ei.

“Pâinica promisă de dietă! E mai gălbioară, pentru că e gătită cu ouă, și e gata în doar 5 minute! Evită făina tradițională, e o variantă gustoasă de pâine făcută în casă atunci când vrei să ții o dietă fără făinoase, carbohidrați (fără pâine, paște, orez, cartofi).
Așadar :
✔️65g făină de migdale (cam 3 linguri cu vârf, o găsești online sau la Plafar)
✔️2 ouă întregi
✔️2 linguri de unt topit
✔️o linguriță mică de praf de copt
✔️sare după gust
✔️eu adaug, așa cum vedeți și în fotografia 2, diverse semințe și condimente: chimion, ceapă uscată, praf de usturoi, semințe de in și susan, piper.
✔️când vrei să iasă un desert fără zahăr în loc de pâine, înlocuiești sarea și condimentele de mai sus cu picături de ștevie pentru îndulcire (cea mai bună variantă de înlocuire a zahărului, mai indicată decât siropul de agave), poți pune dacă vrei și puțină cacao sau mai bine pudră de roșcove.
Amesteci totul într-un vas mai înalt, de pildă un bol de sticlă, și îl bagi la microunde cam 3 minute,  doar atât! Aluatul crește și se coace, dacă vrei poți să mai adaugi apoi 30 de secunde, depinde cât vrei să iasă de rumenită pâinea.

E tare gustoasă și în dieta mea pot mânca dacă vreau și carne, pește, fructe de mare, brânză, smântână, pot pune unt pe pâine, compensând cu grăsimi bune lipsa carbohidraților. Adaug mereu salate, legume, supe, ciorbe, ceai. Evit doar ce conține carbohidrați rafinați și zahăr, inclusiv fructele prea bogate în zaharuri, în rest am libertate, dar nu pot mânca oricum mult, organismul se reglează tare bine și nu îmi cere prea mult. Eu evit băuturile carbogazoase, nu beau cafea oricum, deși ea e permisă, e posibil și un pahar de vin, însă nu e opțiunea mea acum”, a povestit vedeta.

 

Publicat: 08 ian. 2021, 14:36 Autor: Dora Bazavan Vedete
Am terminat Facultatea de Filosofie și Jurnalism din cadrul Universității "Spiru Haret" și mi-am dorit întotdeauna să profesez în acest…...
Pe aceeași temă