Epidemia de gripa 2019. Cum se poarta corect masca medicala

Publicat: 05 feb. 2019, 20:00 Autor: Simona Life

Oficial, in Romania este epidemie de gripa iar oamenii incearca prin orice metode sa se protejeze.

Cel mai des, majoritatea apeleaza la masca medicala pentru a evita infectarea cu virusii care provoaca gripa. Cel mai important este sa va spalati cat mai des de maini cu apa si sapun si sa evitati dezinfectantul.

Insa o alta metoda buna de a va proteja este sa purtati masca medicala. Chiar daca pare simplu, daca nu este purtata corect nu va asigura nicio protectie iar rolul ei va fi inutil.

In acest sens, potrivit adevarul.ro, doctorul Vasi Rădulescu a postat un mesaj pe pagina personala de Facebook pentru a informa oamenii cum se poarta corect masca medicala.

Cum se poarta corect masca medicala

Cum se poarta corect masca medicala

„Masca se poartă cu partea colorată în exterior, cu banda specială pentru nas logic în zona nasului cu apăsare fermă, cu bărbia, gura şi nasul acoperite, cu părţile laterale ale măştii cât mai bine lipite de obraji.

NU se poartă DIFERIT! Nu procedaţi ca în sfaturile livrate pe internet de persoane neavizate care spun că trebuie să fie cu albul în interior când eşti sănătos şi cu albul în exterior când eşti bolnav. Se folosește o singură dată, se manevrează cu grijă, se aruncă atunci când devine umedă.

Masca nu reprezintă o metodă perfectă. Ne vom vaccina pentru a scădea drastic riscul de a face gripă. Vom sta acasă dacă suntem bolnavi. Cele mai multe măşti nici nu acoperă bine gura, nasul şi mai ales părţile laterale şi nu pot filtra eficient virusurile, dar pot limita transmiterile picăturilor de lichid din actul respirator, din tuse sau strănut.

Totuşi, trebuie să ştiţi că nu există nicio recomandare oficială pentru purtarea acestor măşti în gripă! Nu sunt incluse în vreun protocol strict de protecţie. Depinde de fiecare cum decide să se protejeze în plus şi numeroase studii au arătat efecte benefice.

Cea mai bună masca este cea de tip trunchi de con care manşonează bine relieful feţei. Este mai bună una cu filtru special. Dar chiar şi măştile simple pot oferi protecţie în plus, aşa că pot fi purtate”.

Publicat: 05 feb. 2019, 20:00 Autor: Simona Life
Pe aceeași temă