Moarte suspecta a unui bebelus de 5 luni din Buzau! Familia este anchetata

Publicat: 05 feb. 2019, 17:36 Autor: Simona Life

Un bebelus de doar 5 luni a murit in conditii suspecte iar o ancheta este in desfasurare.

Directia pentru Protectia Copilului din Buzau a deschis ancheta pentru ca este posibil ca bebelusul sa fi murit din cauza conditiilor in care era crescut. Fetita a ajuns in stare grava la spital iar medicii n-au mai putut sa faca nimic pentru salvarea ei.

Potrivit Adevarul, micuta a ajuns la spital avand convulsii, febra mare, iar imediat dupa internare a facut stop cardio-respirator. Si-a revenit insa nu pentru mult timp, fiindca a urmat al doilea stop cardio-respirator, care i-a fost fatal. Bebelusul suferea de pneumonie acuta cu condensare, dupa cum s-a constatat ulteior la necropsie.

Mama fetitei, Mariana Ciubotaru, a povestit cum s-a petrecut totul: „Sâmbătă pe la 4 jumate a făcut febră, temperatura şi suflă greu. Am rămas jos la internări ca să o salveze şi a băgat-o la aparate. Când a coborât domnul doctor mi-a zis că fetiţa dumneavoastră a decedat”, a spus aceasta, potrivit sursei de mai sus.

Moarte suspecta a unui bebelus de 5 luni din Buzau

Moarte suspecta a unui bebelus de 5 luni din Buzau

„Din păcate starea s-a agravat, a intrat în cel de-al doilea stop cardio-respirator şi am înţeles de la colegii mei din urgenţă şi pediatrie că nu s-a mai putut resuscita. Este şi o anchetă socială în desfăşurare în acest caz”, a spus Dana Marinescu, director medical al Spitalului Judetean din Buzau.

Se pare ca ancheta a fost deschisa pentru ca fetita a mai fost internata in spital in urma cu trei saptamani, iar medicii erau ingrijorati pentru ea, care la 5 luni cantarea doar 4 kg.

Fetita locuia alaturi de parinti si cei 6 frati intr-un bordei de la marginea satului Robeasca in conditii greu de imaginat, cu igrasie si fum de la soba.

Publicat: 05 feb. 2019, 17:36 Autor: Simona Life
Pe aceeași temă