Cum să scapi de gușă fără să te operezi. Cele mai eficiente 5 remedii

Publicat: 09 nov. 2023, 10:23 Autor: Alina Nistor Beauty & Style
Cum să scapi de gușă fără să te operezi. Cele mai eficiente 5 remedii

Gușa sau bărbia dublă este unul dintre cele mai mari complexe fizice ale femeilor. Cauzele pot fi dietele bogate în grăsimi şi calorii, dezechilibrele hormonale, înaintarea în vârstă sau chiar gena. Dar există vești bune! Poți să scapi de guşă fară să apelezi la bisturiu.

Depistează cauza

În cazul în care te confrunți cu kilogramele în plus, înseamnă că grăsimea în exces s-a depus în zona feţei şi a gâtului, iar o banală dietă este suficientă pentru a scăpa de guşă.

Dacă ai o greutate normală, indicat este să vizitezi medicul endocrinolog pentru a verifica dacă nu cumva suferi de un dezechilibru hormonal (hipotirodismul poate provoca guşa în unele cazuri).

Dieta este un aspect important

O primă regulă este să reduci la minimum aportul zilnic de sare şi al altor surse de sodiu, care induc retenţia de apă şi formarea depozitelor adipoase.

Renunţă la mâncărurile bogate în calorii şi la dulciuri. Cercetătorii au demonstrat că, atunci când mănânci nesănătos şi în exces, procesul de îmbătrânire este mai rapid, aşadar fizionomia ta are în mod evident de suferit.

Fă exerciţii pentru guşă

Un prim exerciţiu este să deschizi gura larg şi să îţi mişti maxilarul inferior de jos în sus, de parcă ar fi un excavator, astfel încât dinţii de jos să îţi atingă buza superioară. Fă 15 repetări, de mai multe ori pe zi.

Un alt exerciţiu eficient este să îţi ridici bărbia şi să mişti gura ca atunci când mesteci un mare bol alimentar. Dacă nu poţi simula masticaţia, este suficient să îţi deschizi şi să închizi gura în mod repetat. Continuă până simţi muşchii gâtului şi ai mandibulei cât mai tensionaţi.

Un alt antrenament prin care poţi să scapi de gusă este să stai pe un scaun, cu capul pe spate, uitându-te spre tavan. Lipeşte-ţi buzele şi mimează masticaţia, executând 100 de mişcări în fiecare zi. Vei vedea cum, treptat, bărbia ta va căpăta un aspect mai tonifiat şi mai ferm, potrivit eva.ro.

Încearcă remedii naturiste

Bate spumă două albuşuri de ou şi întinde-le pe toată faţa, insistând în zona inferioară a bărbiei şi pe gât. Lasă masca să acţioneze timp de 15 minute, apoi clăteşte-te cu apă călduţă. Albuşul de ou contractă instantaneu porii de la nivelul pielii, strângând ţesutul şi conferind efectul vizual de micşorare acolo unde îţi doreşti.

Corectează-ţi postura

Postura incorectă îţi poate sabota major frumuseţea. Impune-ţi ca, în orice moment al zilei, să îţi menţii spatele drept şi bărbia uşor ridicată, niciodată lipită de gât. Guşa ta va deveni, astfel, mai puţin vizibilă. Sperăm că aceste sfaturi despre cum să scapi de guşă ţi-au fost utile.

SURSA FOTO: Social Media

Publicat: 09 nov. 2023, 10:23 Autor: Alina Nistor Beauty & Style
Absolventă a Facultății de Filozofie și Știinte Politice, Master în Marketing politic și Comunicare. Redactor și reporter la Antena Stars,…...
Pe aceeași temă
×