Cum sa ai parte de intimitate cand ai un copil prin preajma. Solutii simple pe care orice parinte ar trebui sa le puna in practica

Publicat: 07 apr. 2017, 13:52 Autor: Echipa Ciao.ro Parenting
Cum sa ai parte de intimitate cand ai un copil prin preajma. Solutii simple pe care orice parinte ar trebui sa le puna in practica

In vreme ce unii parinti considera  ca astfel de accidente se mai intampla si ca nu e o drama daca cel mic da peste ei intr-un moment de intimitate.  In ciuda a ceea ce cred adultii, copilul incepe sa puna intrebari despre sexul lui si al altora destul de devreme. Este nevoie sa i se raspunda la orice intrebare despre sex firesc, sincer si pe intelesul lui, fara alte detalii anatomice, care pot fi la fel de agresive precum surprinderea parintilor in direct. Mama si tatal nu trebuie sa se fereasca de gesturi tandre in fata copilului.

A te saruta si imbratisa face parte din normalitatea de cuplu, din educatia emotionala a adultului mai tarziu. Iata cum ar trebui sa te comporti cu copilul daca va surprinde in pat si ce ar trebui sa ii explice parintii.

Discursul e diferit in functie de varsta

De exemplu, un copil de 3 ani nu vedea ceea ce vede unul de 11 ani. E foarte important ca a explicatiile sa fie adaptate varstei si sa exprime ideea ca ceea ce a vazut este o expresie a dragostei dintre doi adulti care nu fac parte din aceeasi familie.

Unii copii nu vor sa accepte ideea de apropiere intre parinti

Exista si copii care nu vor sa accepte ceea ce au vazut si socul lor merge pana intr-acolo incat le cer parintilor sa nu mai faca dragoste. La randul lor, parintii dezvolta un sentiment de vina si le promit copiilor ca nu se va mai repeta, ceea ce este o mare greseala. In schimb, le pot promite ca pe viitor vor fi mai atenti si mai discreti.

Parintele nu trebuie sa se simta vinovat in astfel de situatii

Copilul nu trebuie sa perceapa ca a face dragoste e ceva murdar, rusinos sau tabu. Mai mult de atat, parintii nu trebuie sa se certe intre ei, pentru a gasi un vinovat pentru situatia creata. Dialogul, comunicarea sunt esentiale pentru a depasi aceasta experienta jenanta cu care numerosi parinti se confrunta macar o data in viata.

Sursa: desprecopii.com

Publicat: 07 apr. 2017, 13:52 Autor: Echipa Ciao.ro Parenting
Pe aceeași temă