Cum explică Raed Arafat noile măsuri: ”Nu dorim să se facă un lockdown total”

Publicat: 13 Mar. 2021, 09:40 Arhiva

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a vorbit despre ideea unui lockdown la nivel național, despre restricțiile pe care oamenii trebuie să le respecte și măsurile după orele 22:00.

Raed Arafat a declarat în cursul serii de vineri, la Digi24, că au fost discutate mai multe variante, a vorbit despre restricțiile care sunt la ora actuală în România, dar și despre faptul că ora de la care nu mai au voie să circuli pe stradă s-a schimbat, de la 23:00 trecând la 22:00. De asemenea, șeful DSU Raed Arafat susține faptul că nu se dorește deloc un lockdown total.

„Am analizat ce s-a întâmplat în alte țări, veți vedea pe partea de ore că au variat, unii la 21, Franța la 18, la noi era la 23.00 și acum a coborât ora. Aceasta duce și la limitarea unor activități, dacă la 22 trebuie să fii acasă trebuie să pleci la 21, poate că nu îți mai programezi întâlniri, vizite. Totuși, este un impact pe alte activități care sunt toate riscante. Nu s-a dorit să mergem prea jos, orice măsură poate fi adaptată. Ce știm sigur este că nu dorim să se facă un lockdown total. În rest, măsurile se adaptează și zonal, și după incidența, și național dacă se agravează situația”, a declarat șeful DSU.

Raed Arafat, despre faptul că oamenii pleacă în vacanțe

În legătură cu vacanțele în România: „Când vezi că sunt zone frecventate prea des, hotelurile dacă sunt maxim ocupate șansa de răspândire e mai mare. Să rămânem cu 70% grad de ocupare, chiar reducem aglomerația. E un pas, alte țări au interzis complet cazarea în stațiuni. Sunt țări care permit schiul, dar nu și cazarea. Nu am luat o măsură radicală, măsurile noastre au fost mai puțin radicale, dar nerespectarea regulilor duce la impunerea unor măsuri mai stricte”. Iar cât despre ce ar putea să se întâmple la vară, Raed Arafat a evitat să spună cum va fi, arată Alephnews.ro.

Sursă foto: captură video Youtube

Publicat: 13 Mar. 2021, 09:40 Arhiva
Pe aceeași temă