Cum a venit chemarea spre călugărie a unei vedete Pro TV: ”Nu este ușor să pleci la o mănăstire în vârful muntelui”

Publicat: 07 feb. 2024, 09:30 Autor: Soare Raisa Vedete

Fostei vedete Pro TV, Andrei Ciopec, viața i-a oferit o surpriză. El a simțit chemarea spre călugărie, așa că a luat drumul unei mănăstiri.

După Mihai Coadă, cunoscut publicului drept ”Nelu Curcă” din serialul ”La Bloc”, un alt actor, fostă vedetă Pro TV, s-a retras din viața publică pentru a se dedica rugăciunii. Este vorba despre Andrei Ciopec, care acum este călugăr la Mănăstirea Sihăstria Putnei.

Cu binecuvântarea părintelui stareț, el a povestit pentru Basilica.ro despre drumul său de la viața de artist la cea de mănăstire. Dar și despre trăirile care l-au făcut să aleagă această cale.

Cum a venit chemarea spre călugărie a unei vedete Pro TV

Andrei Ciopec a jucat până la vârsta de 32 de ani alături de mari actori români precum Victor Rebengiuc sau Oana Pelea. Dar și alături de nume ale cinematografiei internaționale ca Steven Seagal, Armand Assante și Dolph Lundgren. De asemenea, este mândru că din regia ultimului film în care a jucat („Cardinalul”, 2019) fac parte mai mulți actori ortodocși: Maria Ploae, Alexandru Repan și Cristi Iacob.

„A fost o trecere destul de bruscă de la un tip de viață la un alt tip de viață. Nu este ușor să renunți la tot și să pleci într-o zi din mijlocul Bucureștiului la o mănăstire. În vârful muntelui, la 1400 de metri, lăsând în urmă tot ce ai făcut și tot ce ai fost sau cel puțin ai crezut că erai”.

Avea o carieră în plină ascensiune, însă în februarie 2019 a considerat că altul este rolul vieţii sale.

Începusem să fiu cât de cât cunoscut, câștigam bine. Și, din punct de vedere lumesc, la acea vreme, nu a fost nimic care să mă împlinească mai mult decât actoria. Însă, în mine creștea un dor de Dumnezeu din ce în ce mai mare”, își amintește Andrei.

Uneori mai trăgeam clopotul”

Dorul a fost alimentat din rolul pe care l-a jucat timp de 4 ani în piesa Frații Karamazov, după celebrul roman al lui Dostoievski.

Din copilărie însă, viitorul actor își hrănea acest dor de Dumnezeu.

Uneori mai trăgeam clopotul într-o clopotniță cu multă pânză de păianjen și cu mulți lilieci în ea”, a povestit fostul actor.

La „Sfântul Silvestru” l-a descoperit pe părintele Cristian Galeriu, nepot al preotului Constantin Galeriu.

”Această întâlnire a fost pentru mine cea mai importantă”

M-a sprijinit enorm, m-a învățat foarte multe lucruri”, își amintește Andrei. La recomandarea sa, actorul a ajuns să îl cunoască pe Părintele Petre Comșa. Cel care a fost ucenic al părintelui Constantin Galeriu.

Sub purtarea lui de grijă am fost o perioadă îndelungată. Timp în care, prin intermediul sfinției sale, am început să merg pentru sfat duhovnicesc și la Părintele Irineu Curtescu. Această întâlnire a fost pentru mine cea mai importantă. Deoarece a dat prilejul unui șir de nenumărate alte întâlniri, prietenii frumoase, căutări și răspunsuri”.

Sursa foto: arhiva ciao.ro

Publicat: 07 feb. 2024, 09:30 Autor: Soare Raisa Vedete
Am absolvit facultatea de Jurnalism din București. Am lucrat în mai multe redacții precum Antena Stars, Antena 1, Kanal D…...
Pe aceeași temă
×