Cu ce se ocupă acum Nicoleta Luciu, după ce s-a mutat la Miercurea Ciuc: ”Încercăm tot timpul să facem activități”

Publicat: 12 nov. 2021, 21:03 Autor: Grigoriev Gabriela Vedete

Copiii Nicoletei Luciu sunt extrem de talentați! Actrița se implică total în creșterea și educarea lor!

Copiii Nicoletei Luciu, Zsolt Jr. și tripleții Kim, Karoly și Kevin, sunt extrem de talentați. Actrița se implică total în creșterea și educarea celor 4 copii, iar de când s-a mutat la Miercurea Ciuc  are și mai mult timp să petreacă cu ei și să facă activități împreună.

Ce activități au copiii Nicoletei Luciu?

Pe lângă școală, care se face ca la carte, Zsolt Jr și tripleții învață limbi străine, câte 1-2 “de căciulă”, dar și alte activități care îi ajută se dezvolte frumos fizic, mental și emoțional.

Nicoleta Luciu ne-a arătat câteva desene realizate de fiul cel mare în vârstă de 12 ani și de tripleții în vârstă de 10 ani. Tot ea ne-a dezvăluit micuții adoră picteze sau deseneze, iar atunci când vine cineva în vizită la ei acasă aceștia le dăruiesc. Desigur, nu oricum, ci semnate cu numele lor.

“Copiii au destul de multe activități, însă da, recent au făcut câteva desene. Nu fac cursuri, ci își pun singuri de pe Youtube, pe televizor sau pe telefon. Întotdeauna sâmbăta, duminica când stau acasă, când este prea frig afară să ieșim, sau când plouă, încercăm tot timpul să facem activități… origami, desen, pictură, facem lucruri în echipă sau separat. Intotdeauna ne dăm cu părerea, ne analizăm, vedem cum a făcut X, ce a făcut Y, unde a greșit Z, unde trebuie să mai lucreze… Îmi place că se apreciază între ei.

Nicoleta Luciu: „Inclinația spre artă o are Karoly”

Aceste desene obișnuiesc să le ofere în dar celor care vin în vizită la noi. Le oferă origami sau desene. Dintre toți, cred că înclinația spre artă o are Karoly, cel mai mult…”, a declarat Nicoleta Luciu pentru CIAO.RO.

Copiii Nicoletei Luciu au activități în funcție de anotimp. Astfel, dacă este iarnă, toată gașca schiază sau patinează, iar dacă este vară, se practică înotul sau plimbările pe bicicleta.

Karoly a rămas cu hockey, Kevin și cu Zsolt fac fotbal, iar Kim patinaj artistic. Iarna schiază toată lumea, iar vara facem sporturile de vară – înot, role, bicicletă. Bine, ei merg pe bicicletă și acum, desi e cam frig… dar dacă lor le place, n-am ce să le fac. Și, de vreo jumătate de an, fac și călărie. Le place. Acum, dacă tot sunt în vacanță, îi duc cam de 3-4 ori pe săptămână.

Au activități, Slavă Domnului. La un moment dat i-a găsit și febra pianului, le-am luat o pianină de asta mică și mai exersau de pe televizor, de pe youtube, erau mai mult niște jocuri. Karoly, la un moment dat, învățase o melodie. De obicei facem asta iarna… dacă se întunecă așa devreme, până ne culcăm la 20.30-21.00 mai facem și jocuri din astea de pian”, a adăugat actrița.

Zsolt Jr, fiul cel mare al Nicoletei Luciu, pasionat de vlogging

CIAO.RO a scris recent despre Zsolt Jr, unul dintre copiii Nicoletei Luciu, și pasiunea lui pentru vlogging. Tânărul și-a făcut canal de Youtube unde postează adesea video-uri.

El filmează, el își montează video-urile. I-am mai dat niște sfaturi, după ce am văzut primul filmuleț. Zsolt Jr vrea să facă vlogguri despre ce experiențe are cu călătoriile, ce a văzut, ce i se pare interesant, ce jocuri a descoperit. Vrea să filmeze cât mai mult din ce experimentează el, cred că va prinde la tineri. 

Spre exemplu, are în plan să facă un challenge pentru tinerii de vârsta lui, mai exact, timp de o lună să facă în fiecare zi 100 de flotări. Acum filmează 100 de flotări, prima lui experiență “într-ale flotărilor”, să zic așa. El face sporturi, fotbal, hockey, ski, patinaj. Face multe sporturi de iarnă… nu e focusat doar pe un singur sport. I-am spus “de acum încolo ești mare, pune mâna și apucă-te și de exerciții care îți formează corpul foarte frumos”. Cu ajutorul acestor vlogguri, vrea să stimuleze tinerii să facă lucruri cât mai benefice pentru mintea lor, pentru corpul lor. Vrea să filmeze și rețete pe care le poți face tu ca și tânăr, la 12 ani, în bucătărie, fără ajutorul părinților.

Mă gândeam să-i propun, mai încolo, să facă și un vlog cu ce cărți și-a comandat, ce citește, dacă i-a plăcut o carte respectivă, dacă o recomandă sau nu. Să stimuleze tinerii de vârsta lui să și citească. El citește mult. Sau poate despre cum a învățat să meargă pe bicicletă, pe unde s-a plimbat, câte trânte a luat, eventual să-i întrebe pe urmăritori ce subiecte ar vrea să discute, să dezbată.

În general, vlogging cam despre asta vrea să facă, să îndemne tinerii de vârsta lui să ducă o viață sănătoasă, să facă sport, să învețe, să citească”, ne declara Nicoleta Luciu în iunie.

Sursa Foto: Arhiva CIAO.RO / Instagram Nicoleta Luciu Official

 

 

Publicat: 12 nov. 2021, 21:03 Autor: Grigoriev Gabriela Vedete
Gabriela Grigoriev este reporter special pe zona de Lifestyle la CIAO.RO, care face parte din Grupul de presa GMN. A…...
Pe aceeași temă
×