COVID-19 nu a fost creat de om! Teoria laureatului Nobel, Luc Montagnier, demontată

Publicat: 20 Apr. 2020, 14:25 News
COVID-19 nu a fost creat de om! Teoria laureatului Nobel, Luc Montagnier, demontată

O teorie avansată de profesorul francez Luc Montagnier, unul dintre cei doi cercetători care au descoperit virusul HIV, potrivit căreia noul coronavirus ar fi apărut în urma unui accident de laborator, în Wuhan, a stârnit vineri un val de controverse în rândul comunității științifice.

Potrivit acestui laureat al Premiului Nobel pentru Medicină, virusul SARS-CoV-2 ar fi rezultat dintr-o tentativă de a produce un vaccin împotriva virusului sida, potrivit sursei mai sus mentionate, citată de HotNews.ro

Acest lucru este atestat, potrivit profesorului francez, de prezența unor elemente ale HIV în genomul noului virus și chiar elemente ale „germenului malariei”, a argumentat el, într-un interviu acordat site-urilor frequencemedicale și pourquoidocteur, potrivit gândul.ro

Caracteristicile noului coronavirus, spune Pr Montagnier, nu puteau să apară pe cale naturală. Accidentul ar fi avut loc în laboratorul de înaltă securitate din Wuhan, adaugă acesta.

„Nu are sens. Sunt mici elemente pe care le găsim în alți viruși din aceeași familie, alți coronaviruși în natură”, îl contrazice virusologul Etienne Simon-Lorière de la Institutul Pasteur din Paris.

„Sunt bucăți ale genomului care seamănă de fapt foarte mult cu secvențe din materialul genetic al bacteriilor, al virușilor și al plantelor”, spune el.

„Dacă luăm un cuvânt dintr-o carte și acest cuvânt corespunde unuia din altă carte, putem spune că e vorba de o copie?” „E aberant”, spune acest cercetător responsabil de structura genomică evolutivă a virușilor ARN de la prestigiosul institut Pasteur.

Publicat: 20 Apr. 2020, 14:25 News
Pe aceeași temă