Coronavirusul amenință copiii! Tot mai multe decese apar în rândul celor mici în Malaezia

Publicat: 04 Jun. 2021, 11:39 Arhiva
Coronavirusul amenință copiii! Tot mai multe decese apar în rândul celor mici în Malaezia

Coronavirusul amenință copiii! Autorităţile sanitare din Malaezia şi-au exprimat îngrijorarea în legătură cu numărul în creştere de decese şi cazuri severe de COVID-19 cărora le sunt victime copii.

Malaezia a atins un nivel record de infectări cu coronavirus, ceea ce a forţat acest stat din Asia de Sud-Est să intre într-un lockdown strict, transmite vineri Reuters. Prim-ministrul Muhyiddin Yassin a declarat un “lockdown total” în perioada 1-14 iunie, după o propagare mai accelerată a coronavirusului în ultimele săptămâni, despre care guvernul afirmă că ar putea fi legată de variante mai contagioase.

În primele cinci luni ale anului, în Malaezia au murit trei copii sub 5 ani infectaţi cu coronavirus, acelaşi număr înregistrat în întreg anul 2020, a indicat Noor Hisham Abdullah, director general în Ministerul Sănătăţii.

În total, 27 de copii, inclusiv 19 sub vârsta de 5 ani, au trebuit trataţi la terapie intensivă între lunile ianuarie şi mai după ce au contractat virusul, comparativ cu opt cazuri anul trecut, potivit Agerpres.

82.341 de copii au fost infectaţi cu coronavirus în primele 5 luni ale anului

“Ministerul Sănătăţii speră că toate părţile, în special părinţii şi tutorii, joacă un rol important în protejarea celor cu imunitate scăzută, precum bebeluşii şi copiii, de COVID-19”, a declarat Noor Hisham, într-un comunicat. El nu a precizat câţi copii au fost testaţi pentru COVID-19 sau dacă autorităţile au în plan să crească testarea în rândul minorilor.

Singapore, stat vecin cu Malaezia, a avertizat, de asemenea, luna trecută că noile variante ale coronavirusului, inclusiv cea detectată prima oară în India, îi afectează mai mult pe copii decât varianta iniţială.

Ministrul malaezian al sănătăţii, Adham Baba, a anunţat că un număr de 82.341 de copii au fost infectaţi cu coronavirus între ianuarie 2020 şi 30 mai 2021.

Sursa foto: Arhiva Ciao

 

Publicat: 04 Jun. 2021, 11:39 Arhiva
Pe aceeași temă