Copiii sub sase ani nevaccinati, interzisi din scoli

Publicat: 13 Mar. 2019, 09:55 News 2
Copiii sub sase ani nevaccinati, interzisi din scoli

Noua lege a aparut pe fonduri unor cresteri a cazurilor de rujeola.

Legea se aplica in Italia, iar oficialii italieni au spus ca rata de vaccinare s-a imbunatatit de cand a fost introdusa. Vaccinurile obligatorii sunt si pentru raceala, gripa avariana si MMR.

Parintii risca sa fie amendati cu pana la 500 de euro daca isi trimit copiii la scoala fara documente care sa ateste vaccinarea. Copiii sub sase ani nevaccinati nu vor mai fi primiti in crese si gradinite.

Copiii sub sase ani nevaccinati, interzisi din scoli

Copiii nevaccinati sub sase ani vor fi interzisi din scoli

Elevii cu varste cuprinse intre 6 si 16 ani nu pot fi interzisi din scoli, insa parintii lor risca amenzi daca nu finalizeaza imunizarile obligatorii.

Termenul limita pentru finalizarea vaccinarilor a fost pentru data de 10 martie. In Bologna, autoritatile locale au trimis scrisori de suspendare pentru mai mult de 300 de copii.

In alte zone nu au fost raportate cazuri, in timp ce altora li s-a acordat o extidnere a perioadei de vaccinare dupa finalizarea termenului limita.

Noua lege a fost adoptata pentru a creste rata de vaccinare din Italia de la 80% la 95%, pana in momentul in care imunitatea corpului va creste. Legea a fost data cu scopul de a proteja populatia pentru a nu se mai raspandi virusii, potrivit 9gag.com.

Publicat: 13 Mar. 2019, 09:55 News 2
Pe aceeași temă