Consumul de alcool a scăzut în Rusia cu peste 40% în perioada 2003-2016

Publicat: 02 Oct. 2019, 08:36 Life
Consumul de alcool a scăzut în Rusia cu peste 40% în perioada 2003-2016

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), consumul de alcool a scăzut considerabil.

Consumul de alcool a scăzut în Rusia, pe fondul unor măsuri implementate de autoritățile de la Moscova pentru limitarea consumului băuturilor alcoolice în această țară, informează The Guardian.

„Federația Rusă a fost o perioadă lungă considerată o țară cu un nivel ridicat al consumului de alcool”, arată raportul OMS, publicat marți. Potrivit raportului, consumul de alcool a contribuit în mare măsură la creșterea mortalității în anii ’90. „Cu toate acestea, în ultimii ani această tendință s-a inversat”, informează organizația.

Consumul de alcool a scăzut în Rusia

Consumul de alcool a scăzut în Rusia

Potrivit aceluiași studiu, scăderea cea mai puternică s-a înregistrat în ceea ce privește consumul de băuturi alcoolice contrafăcute.

Autorii cercetării susțin că scăderea consumului de alcool a dus la o creștere a speranței de viață în Rusia, care a atins în 2018 un maxim istoric de 78 de ani pentru femei și de 68 de ani pentru bărbați. Prin comparație, în 1990 speranța de viață pentru bărbați era de doar 57 de ani în Rusia.

De la venirea la putere a lui Vladimir Putin, autoritățile ruse au adoptat mai multe măsuri pentru reducerea consumului de alcool, cum ar fi interdicția ca magazinele să vândă băuturi alcoolice după ora 23, creșterea taxelor pentru alcool și interzicerea publicității la aceste băuturi.

Publicat: 02 Oct. 2019, 08:36 Life
Pe aceeași temă