Comitetul interministerial se reuneşte astăzi pentru a stabili relaxarea restricţiilor! Când ar putea reveni România la normalitate

Publicat: 22 Apr. 2021, 14:04 Arhiva
Comitetul interministerial se reuneşte astăzi pentru a stabili relaxarea restricţiilor! Când ar putea reveni România la normalitate

România ar putea reveni la normalitate începând cu 1 iunie 2021. În acest sens, astăzi, la 16.00, se reuneşte Comitetul interministerial pentru a stabili noi reguli. Şedinţa va fi condusă de premier şi de secretarul general al Guvernului.

Comitetul interministerial, în contextul pandemiei de COVID-19, se reuneşte joi, de la ora 16.00, pentru a stabili noi reguli de revenire a României la normalitate începând cu 1 iunie 2021, potrivit Aleph News.

„Comitetul are ca scop stabilirea, coordonarea şi monitorizarea aplicării măsurilor pentru pregătirea revenirii României la normalitate de la 1 iunie 2021, în contextul pandemiei de COVID-19”, prevede decizia de înfiinţare publicată în Monitorul Oficial.

În plus, la şedinţa de astăzi pot lua parte, ca invitaţi, instituţii publice cu atribuţii şi competenţe în gestionarea pandemiei de COVID-19, respectiv în desfăşurarea pregătirilor pentru revenirea la normalitate, începând cu 1 iunie, dar şi structuri asociative ale administraţiei publice.

Comitetul interministerial se reuneşte astăzi pentru a stabili relaxarea restricţiilor!

Comitetul este condus de premier, ca preşedinte, şi de secretarul general al Guvernului, ca vicepreşedinte. Din acesta fac parte Ministerul Finanţelor, Minsterul Afacerilor Interne, Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Justiţiei, Ministerul Apărării, Ministerul Economiei, Ministerul Energiei, Ministerul Transporturilor, Ministerul Agriculturii, Ministerul Mediului, Ministerul Dezvoltării, Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Ministerul Muncii, Ministerul Sănătăţii, Ministerul Educaţiei, Ministerul Cercetării, Ministerul Culturii, Ministerul Tineretului şi Sportului, Secretariatul General al Guvernului, CNCAV, DSU şi INSP.

Ministerele sunt reprezentate la nivel de ministru sau secretar de stat desemnat, în cazul în care şedinţele Comitetului sunt prezidate de vicepreşedinte, iar celelalte instituţii de conducătorii lor.

 

Sursă foto: Arhivă Ciao

Publicat: 22 Apr. 2021, 14:04 Arhiva
Pe aceeași temă