Cod roșu de ploi și grindină în multe zone din România. Oamenii sunt panicați

Publicat: 03 Jul. 2019, 10:01 Ciao.ro
Cod roșu de ploi și grindină în multe zone din România. Oamenii sunt panicați

Va fi prăpăd în țară, conform ultimelor avertizări date de Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

Cod roșu de ploi și grindină în multe zone din România. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, miercuri, o atenționare cod roșu de ploi și grindină, pentru două localități din județul Mureș, avertizarea fiind valabilă până la ora 9.45.

Potrivit ANM, avertizarea cod roșu este valabilă pentru localitățile Lunca Bradului și Stânceni, din județul Mureș.

Cod roșu de ploi și grindină

Cod roșu de ploi și grindină

Aici se vor semnala grindină de mari dimensiuni ( peste 5 cm), vijelie puternică, averse torențiale ce vor cumula 40 l/mp, frecvente descărcări electrice.

Avertizarea cod roșu este valabilă până la ora 9.45.

Totodată, în județul Harghita este cod portocaliu de ploi și grindină până la ora 9.30.

Nu numai Europa este afectată de grindină, ci și continentul american, fiindcă in Guadalajara, localizat in statul Jalisco din vestul Mexicului, s-a întâmplat un fenomen îngrozitor.

Orașul a fost îngropat în aproape 1.5 metri de grindină, după o furtună masivă. Grindina a fost atât de severă și bruscă încât drumurile au fost lăsate complet blocate, iar mașinile au fost îngropate în șase suburbii ale orașului.

Autoritățile declară că 200 de case au fost distruse iar zeci de vehicule străpunse de potopul de gheață în zonele deluroase. De asemenea, grindina a provocat inundații și prăbușirea copacilor, însă până în prezent nu au fost raportate pierderi sau răniți.

Guvernul a oferit camioane și mașini grele în încercarea de a curăța străzile, iar personalul armatei și serviciul de urgență a fost chemat pentru a ajuta la operațiune.

Furtunile de grindină din acest sezon au avut loc în orașul cu cinci milioane de locuitori și în trecut, însă niciodată cu o asemenea severitate.

Guvernatorul Jalisco, Enrique Alfaro Ramírez, a sugerat că atunci când se manifestă o astfel de vreme ciudată nici nu se mai pune îndoiala în privința schimbărilor climatice.

Publicat: 03 Jul. 2019, 10:01 Ciao.ro
Pe aceeași temă