Cod galben de ploi torențiale în 39 de județe și în Capitală. Va fi instabilitate atmosferică în România

Publicat: 17 Jun. 2019, 11:36 Ciao.ro
Cod galben de ploi torențiale în 39 de județe și în Capitală. Va fi instabilitate atmosferică în România

ANM a emis astăzi o nouă informare meteo de instabilitate atmosferică, în vigoare până miercuri la ora 23.00.

Cod galben de ploi torențiale în 39 de județe și în Capitală. Bucureștiul și 39 de județe vor intra sub cod galben de ploi torențiale și vijelii, până la ora 23.00, iar peste noapte rămân 18 județe sub avertizare cod galben de instabilitate atmosferică.

ANM anunță că luni de la ora 10.00 până miercuri la ora 23.00, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în cea mai mare parte a țării.

Cod galben de ploi torențiale în 39 de județe și în Capitală

Cod galben de ploi torențiale în 39 de județe și în Capitală

Vor fi perioade în care se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp, iar pe arii restrânse 35…40 l/mp.

Îndeosebi luni, disconfortul termic va fi ridicat în orele amiezii, pe arii relativ extinse în regiunile sudice, estice și local în cele centrale, unde indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și va depăși ușor pragul critic de 80 de unități.

Începând cu ora 12.00, Bucureștiul și 39 de județe vor intra sub cod galben de ploi torențiale și vijelii, până la ora 23.00.

Vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 40…60 l/mp.

În Moldova, nordul și vestul Munteniei precum și în Oltenia vor mai fi perioade cu instabilitate atmosferică temporar accentuată. Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și posibil grindină. Cantitățile de apă vor depăși, în intervale scurte de timp sau prin acumulare 25 l/mp și izolat 50 l/mp.

Publicat: 17 Jun. 2019, 11:36 Ciao.ro
Pe aceeași temă