Ciorbă falsă de burtă este un preparat aboslut delicios ce seamănă foarte mult la gust cu ciorba de burtă clasică de burtă, fără a se folosi însă burta de vită. Iată cele mai simple două rețete:
Ciorbă falsă de burtă se poate prepara în mai multe feluri. Aceasta poate fi făcută de post, cu ciuperci pleurotus, dar și cu pui. Ambele variante sunt absolut delicioase și seamănă foarte mult la gust cu tradiționala ciorbă de burtă. Spre deosebire de rețeta originală, ciorba falsă de burtă se prepară mult mai rapid.
Ciorba falsă de burtă sau ciorba de ciuperci pleurotus este un preparat delicios ce seamănă la gust foarte mult cu ciorba de burtă, fiind totuși de post.
Ceapa, morcovul și pătrunjelul se toacă mărunt în vasul blenderului vertical de mână. Căliți ușor legumele în ulei. Turnați deasupra 2 l apă cu puțină sare și foaia de dafin.
Ciupercile se spală și se taie felii subțiri și puneți-le la fiert. Reduceți intensitatea fierberii.
Curățați usturoiul. Dați usturoiul prin presă specială și adăugați în zeamă. Amestecați smântâna cu muștar, pudra de turmeric, zeamă de gogoșar marinați și diluați cu zeamă caldă de la ciorbă. Adăugați amestecul cu smântâna în restul ciorbei și amestecați. Spălați ardeiul iute și tăiați-l rondele, apoi adăugați-l. Dregeți ciorba pentru a fi, după gust, suficient de acră și sărată. Serviți ciorba falsă de burtă cu ardei iute.
Citește și: Supă de găluște. 5 rețete de supă de găluște
Ciorba falsă de pui și ciuperci este delicioasă. Deși este făcută fără tradiționala burtă, aceasta imită foarte mult gustul delicios al preparatului original, fiind însă mult mai simplu de făcut.
Punem mai întâi pieptul de pui, tăiat fâșii, la fiert în apa cu puțină sare, până când se formează spumă deasupra, pe care o luăm cu o paletă. Ciupercile spălate bine se tăie julien și se adaugă peste pieptul de pui.
Legumele se dau pe răzătoare și se călesc în puțin ulei, apoi se adaugă la ciorbă, când ciupercile sunt bine pătrunse. Tăiem și ardeiul tot julien și îl adăugăm în ciorbă. Curățăm usturoiul și îl presam apoi îl amestecăm cu gălbenușurile, două linguri de oțet și smântâna. Diluăm amestecul format cu puțină supă fierbinte, apoi îl adăugăm treptat în ciorbă, amestecând energic, pentru a nu se brânzi smântâna.
Potrivim de sare și piper, o mai lăsăm 10 minute pe foc și-i gata ciorbă. Servim ciorba fală de burtă cu pui fierbinte cu ardei iute. Poftă bună!
Citește și: Cum prepari vestita si populara ciorba ruseasca – SOLEANKA! O reteta simpla VIDEO