Vești bune! Ciocolata și banana sunt recomandate în curele de slăbire

Publicat: 06 Nov. 2018, 18:46 Retete & Diete
Vești bune! Ciocolata și banana sunt recomandate în curele de slăbire

Pentru amatorii/amatoarele de ciocolată și banane, avem vești geniale: le puteți utiliza în curele de slabire. Nu, nu este o glumă.

Medicul nutriționist Mihaela Bilic este de părere că cele două alimente pot fi consumate în curele de slăbire, și chiar au efecte benefice. Însă, aveți grijă la cantitate, totul trebuie să fie moderat.

Noţiunea de slăbit pare incompatibilă cu noţiunea de plăcere. Ei bine, când facem lucrurile la extrem, când suntem rigizi şi dictatori, organismul suferă. Slăbitul se face pe baza legilor fizicii, presupune o balanţă energetică negativă, să mâncăm mai puţin decât consumăm. Şi dacă tot mâncăm puţin, dacă tot ne chinuim, de ce să fie şi fără gust?

Doar nu credeţi că v-aţi îngrăşat pentru că aţi mâncat 2 bucăţele de ciocolată, ar fi prea simplu să fie ea de vină. Dacă vă interziceţi cu desăvârşire ciocolata, atunci sigur o să mâncaţi una întreagă odată ce terminaţi dieta. Şi culmea e că 2 bucăţele de ciocolată v-ar uşura slăbitul:)

Ciocolata și banana sunt recomandate în curele de slăbire

 Vești bune! Ciocolata și banana sunt recomandate în curele de slăbire

Serotonina, substanţa care ne calmează creierul şi ne dă stare de bine, se găseşte în mod natural în ciocolată, banane şi brânză. N-ar fi înţelept să vă acordaţi zilnic acest mic răsfătz, această abatere de la dieta strictă, dacă asta vă ajută să vă chinuiţi mai puţin? Nu meritaţi un strop de bine ca să puteţi rezista unei alte zile de cură?

Încercaţi efectul terapeutic al acestor alimente, dispoziţia voastră va fi alta! „Sacrificaţi” 100cal pe o banană, un triunghi de brânză sau 4 pătrăţele de ciocolată. Una din ele, în cantitate mică, zilnic. Cu moralul îmbunătăţit altfel veţi face faţă curei de slăbire:)”, a scris aceasta pe pagina ei de Facebook, conform one.ro.

Publicat: 06 Nov. 2018, 18:46 Retete & Diete
Pe aceeași temă