Cine l-a salvat de gătit pe Dan Cruceru de Paște! Ce sfaturi dă cel mai cool tătic din showbizz părinților cu doi copii

Publicat: 02 mai 2021, 17:48 Autor: Dora Bazavan Vedete

Are un ajutor de nădejde în prezența mamei sale care îl răsfață cum știe mai bine, așa că a scăpat de stresul pregătirii mesei de Paște, cum este în familia lui de sărbători, cum se descurcă cu doi copii și ce sfaturi le dă părinților care au o familie numeroasă, Cruceru a povestit pentru Ciao.ro!

Dan, mai ai tu chef de sărbători pascale, după 2 săptămâni de vacanță în Egipt? Cum a fost și când mai pleci?

De Paște, dacă mai am chef?! Întotdeauna. Pentru că Paștele nu reprezintă doar concediu, mese îmbelșugate și distracție. E cea mai mare sărbătoare creștină și, deși, nu suntem foarte religioși, celebrăm cum se cuvine. E momentul în care ne reapropiem de cele sfinte, în care reflectăm, în care ne gândim la credință și la lucrurile cu adevărat importante în viață. Ducem copiii la biserică, luăm lumină, celebrăm Învierea.

Despre vacanță, pot să-ți spun că m-am așteptat ca cele două săptămâni petrecute în Egipt să treacă atât de repede. Ne-am simțit extraordinar. Aveam nevoie de această escapadă, copiii au fost, în sfârșit, în largul lor, au putut să alerge, să se joace în aer liber de dimineață până seara.

Prima săptămână am fost cu ambii copii, apoi ne-am întors puțin acasă, l-am lăsat pe cel mic și am plecat doar cu fata cea mare, încă o săptămână. Iar această parte a fost una dintre cele mai frumoase vacanțe din viața noastră. Am stat la, poate, cel mai frumos complex din Hurghada, cu servicii și facilități ultra-premium. Am fugit cu Soph în deșert, am călărit cămile și cai, am făcut snorkelling, am înotat cu delfinii. A fost absolut fantastic!

De plecat din nou? Aș pleca și mâine într-o nouă vacanță. Doar că… trebuie să mai și muncim. Următoarea călătorie va fi în iunie, mai puțin de o săptămână, de ziua mea. În Mikonos, doar cu soția. O mini-vacanță doar în doi. Sunt sigur că va fi genial.

Cine s-a ocupat de cumpărăturile pentru sărbători la voi acasă și ce direcțiuni precise primești de la soață cu această ocazie?

Măi, campioană la gătit e mama. Voi fi sincer, noi nu gătim excepțional de bine și nici de mult. Așa că suntem ajutoarele mamei mele. De cumpărături ne ocupăm eu și soața, mama dă ordinele, noi executăm. Cristina va vopsi ouăle împreună cu copiii, eu mă voi învârti pe lângă ei, iar sarmale, salate și drob-uri le face cheful menționat. Va fi frumos, ca orice sărbătoare pascală. Pe liniște, pe timp acordat celor dragi. Acasă.

Cum este Paștele la voi în familie? Cine mănâncă cel mai mult și la ce poftiți cel mai des în această perioadă?

Încercăm să nu exagerăm. Mai ales după vacanța asta, chiar avem nevoie să fim atenți. Am luat câteva kilograme și e păcat de efortul făcut în ultimele luni la sală. Așa că vom ciuguli, nu vom umple burțile. Evident, eu sunt cel mai pofticios. După sărmăluțele în foi de viță, după salata de ouă sau după cozonac.

Cum arată masa voastră de sărbători și ce nu vă lipsește niciodată de pe ea?

E o masă ca a oricărui român. Cu puțin din toate, o masă colorată, cu ouăle vesele ornate de copiii noștri, cu tot ce trebuie de Paște. Anul acesta, chiar sunt curios cum va vrea mezinul să decoreze ouăle. Îi place mult să le spargă, așa că mi-e teamă că nu vom avea ouă întregi până la masa de Paște. Va trebui să le ascundem de el.

De regulă gătește Cristina sau tu, sau aveți ajutoare de nădejde?

Îți spuneam: să-i dea Dumnezeu sănătate maică-mii că ne-a salvat de o mare chinuială. Gătim și noi, dar mai pe ușurel, așa. La mâncărurile de Paște, preferăm doar să ajutăm, ca să iasă treburile bine.

După ce ai dobândit silueta mult visată și ceva pătrățele pe abdomen, cât de strict vei fi cu tine la masa de Paște? Ce îți vei permite, de ce anume vei “abuza” și de la ce te vei abține?

Ei, întorci cuțitul în rană! Au cam dispărut pătrățelele și nu vin vremuri de cură, cel puțin încă vreo săptămână. Dar voi încerca să nu mă ridic de la nicio masă ghiftuit. Da, asta îmi propun. Să simt că mai era loc de ceva bun, dar m-am limitat la necesar. Revin la alimentație controlată și sport după sărbători pentru că mă simt foarte bine de când m-am apucat intens de mișcare.

Cum e Taticool în perioada asta? Am observat că juniorul familiei te solicită maxim! Mai poți?

Juniorul e dinamită. O personalitate superbă, dar foarte dificilă. Încăpățânat până la paroxism, independent peste măsură, deși nu are toate abilitățile motrice perfect dezvoltate încă și tot așa. Ne pune creierii pe bigudiuri prin trăznăile pe care le face, dar, în același timp, toate trăsăturile acestea îmi umplu sufletul de bucurie pentru că îmi dau seama că va fi un bărbat foarte puternic.

Așa că am o viață foarte agitată cu cel mic, dar minunată. Mai pot? Da, mai pot încă o mie de ani. Oricât de greu ne-ar fi, nu concep viața fără copiii mei. Mai luăm câte-o gură de oxigen în mici excursii fără ei, dar doar pentru a ne încărca bateriile tot pentru ei.

Care sunt cele mai tari trucuri sau sfaturi pe care le-ai da părinților cu 2 copii extrem de activi?

Să se apuce de yoga. Sau de tratamente naturiste de calmare. Sau de băut. Sau de ceva care îi liniștește, care le crește dozele de răbdare. Glumesc și nu prea, să știi. Adică e greu. Și simți că uneori, nu mai poți. Dar, dacă tragi aer în piept, dacă, în loc să reacționezi impulsiv, reflectezi o secundă și iei decizia matură, în interesul copilului, atunci va fi bine.  

Ce proiecte profesionale pregătești sau ai în vedere în următoarea perioadă?

Sunt multe lucruri pe care le pregătesc de ceva vreme. Vin în dezvoltarea continuă a celor două mari proiecte pe care le dețin. Taticool și Taticool Shop. Pe partea de blogging, vreau să mă duc și mai mult în zona de video și de podcast-uri, pe cea de shop- extinderea și în alte țări din regiune. Sunt multe. Lucrez la ele, dar să vedem ce ne rezervă pandemia. Cred că 2021 este, mai degrabă, un an de conservare și nu de investiții majore. Trebuie să ai grijă la cash flow, să nu te aventurezi în investiții riscante, să te extinzi cât mai mult organic și cu cheltuieli controlate. Am investit mult anul trecut, ne-am dezvoltat destul de mult, acum vrem să fim siguri că proiectele sunt pe făgașul dorit de noi.

Și, nu în ultimul rând, vrem să călătorim. Să ne răzbunăm puțin pe ultimul an!

Publicat: 02 mai 2021, 17:48 Autor: Dora Bazavan Vedete
Dora Bazavan...
Pe aceeași temă