Cine a construit monumentul Stonehenge? Locul a fost un mare mister pentru umanitate timp de secole intregi, dar s-a descoperit secretul!

Publicat: 08 aug. 2018, 14:54 Autor: madalina m. General

A fost descoperit secretul care invaluie monumentul Stonehenge.

Foarte mult timp, monumentul Stonehenge a fost catalogat drept unul dintre cele mai mari mistere ale umanitatii. Acum, insa, iata ca aceasta enigma a fost descifrata! Ani la rand, pietrele uriase si-au dezvaluit putine secrete cand au fost testate de oamenii de stiinta.

Din pricina acestui lucru, multi adepti ai teoriilor conspiratiei au fost de parere ca monumentul neolitic ar fi fost ridicat de catre extraterestri, in antichitate, pentru ca nu existau dovezi care sa indice contrariul sau informatii despre oamenii care l-au construit.

monumentul Stonehenge

Monumentul Stonehenge este format din patru cercuri concentrice construite din pietre. A fost ridicat cu ajutorul a 30 de blocuri de piatra imense si este localizat in comitatul Wiltshire, din Marea Britanie.

Chit ca s-au facut nenumarate studii pentru a putea sa ii fie descoperite secretele, ansamblul masiv a ramas mereu un mister pentru oamenii de stiinta. Totul pana recent, cand un student pe nume Christopher Snoeck, de la Universitatea Oxford a dezvaluit locul de unde proveneau persoanele care au lucrat la ridicarea structurii.

Multi dintre muncitorii care au construit monumentul Stonehenge proveneau din vestul Angliei, aceea fiind si sursa pietrelor utilizate pentru ridicarea ansamblului. Unii dintre oamenii din acele vremuri, care cel mai probabil au ajutat la transporatea neolitilor au fost incinerati inainte de a fi ingropati.

monumentul Stonehenge
In prezent, doar 17 din cele 30 de blocuri de piatra de la Stonehenge mai sunt in picioare. Studentul Christopher Snoeck a descoperit, in urma unor teste de laborator, prezenta strontiului, un element greu regasit in oase si care rezista la temperaturi de peste 1.000 de grade Celsius.

Caldura extrema sigileaza si izoleaza elementul chiar si pentru perioade lungi, de sute de ani. Cercetatorii au avut dificultati cand au vrut sa analizeze ramasitele umane, pentru ca incinerarea distruge mare parte din materia organica, inclusiv ADN-ul.

„Toata materia anorganiza supravietuieste si contine o cantitate uriasa de informatii”, a spus studentul de la Oxford. Odata ce au fost masurate urmele de strontiu au fost facute si alte descoperiri: „poate fi evaluata originea hranei pe care o consumau, in special plantele”. Cei care au ridicat monumentul Stonehenge, in anul 3000 i.Hr., ar fi provenit din padurile din Tara Galilor, potrivit savantilor.

(sursa: descopera.ro)

Publicat: 08 aug. 2018, 14:54 Autor: madalina m. General
Pe aceeași temă