Lichidele rare ajung sa fie mai valoreze uneori mai mult decat aurul sau pietrele pretioase.
Cel mai scump lichid din lume poate sa coste si 10 milioane de dolari, daca vorbim de un singur litru. Acesta face parte de pe lista raritatilor, fiindca este si destul de greu de obtinut. In mod cert, insa, cei care reusesc sa faca o afacere cu asa ceva, se imbogatesc peste masura!
Pe cand unele lichide sunt absolut esentiale pentru oameni, altele ajung sa fie folosite in mod corespunzator in tratare diverselor afectiuni sau maladii. Asa se intampla si-n acest caz, motivul pentru care cel mai scump lichid din lume ajunge sa coste enorm.
Unele lichide sunt realizate din resurse limitate si tocmai de aceea sunt extrem de valoaroase. Spre exemplu, mercurul se vinde cu 3.400 de dolari pe galon (3,8 litri), insulina cu 10.000 de dolari pe galon, iar celebrul parfum Chanel No. 5 cu 26.000 de dolari pe galon. Insa, niciunul dintre acestea nu atinge suma colosala de 39 de milioane de dolari pe galon, adica 10 milioane pe un singur litru!
Mai exact, este vorba despre veninul de scorpion, cel mai scump din intreaga lume! Desi exista mii de specii de scorpioni, pe intreaga planeta, la doar 25 de specii veninul este periculos si se poate dovedi fatal omului. Tocmai de aceea, veninul de scorpion este atat de scump, pentru ca proteina care se regaseste in acest lichid rar poate fi folosita si in tratarea unor boli. Este vorba de maladii precum scleroza multipla si exista teorii potrivit carora un medicament pe baza de venin de scorpion ar reprezenta leacul pentru diverse forme de cancer, noteaza businessmagazin.ro.
Exista chiar si afaceri in toata regula ce s-au dezvoltat in ceea ce priveste recoltarea veninului ce le poate fi toxic oamenilor, in starea sa naturala. Pentru a fi obtinuta insa cantitatea de 3,8 litri de la un singur scorpion sunt necesare cam 2.64 de milioane de stoarceri!
De asemenea, valoarea veninului mai este data si de posibilitatile de aplicare in stiinta, nu doar de dificultatea prin care este obtinut. Acesta contine foarte multe substante ce contribuie la procesul de cercetare din medicina, pentru lupta cu cancerul, dar si maladii ale creierului uman, malarie, sau afectiuni ale coloanei vertebrale.