Cea mai vizitata tara din lume va fi China, pana in 2030. De ce spun asta specialistii

Publicat: 23 mart. 2019, 16:44 Autor: Echipa Ciao.ro News 3

China va deveni țara care va atrage cei mai mulți turiști până în 2030, potrivit unui raport publicat de compania Euromonitor International.

Cea mai vizitata tara din lume va fi China, pana in 2030. De asemenea, țara asiatică va avea și cel mai mare număr de călători externi. Experții estimeaxă că numărul de călătorii efectuate de chinezi pe plan extern va ajunge la cifra de 260 de milioane, depășind astfel state precum Statele Unite ale Americii și Germania.

Rezultatele studiului au fost motivate de consultantul Wouter Geerts prin importanța crescândă a turismului în economia chineză, dar și prin atracția pe care China o manifestă asupra altor state asiatice.

Turismul a devenit unul dintre cei mai importanți piloni ai economiei chineze, estimările arătând că acesta va ajunge să reprezinte 11% din produsul intern brut (PIB) până în 2020.

Cea mai vizitata tara din lume va fi China, pana in 2030

Creșterea numărului de vizitatori în China se datorează ascensiunii economice și din statele vecine. Accesul pentru cetățenii de pe continentul asiatic devine și el din ce în ce mai ușor, fiind facilitat și procesul de obținere a vizelor.

Turismul intern chinez a înregistrat nu mai puțin de 4,7 miliarde de călătorii, cifra urmând să crească până la 6,7 miliarde până în 2023. Raportul Euromonitor International estimează că, în total, călătoriile interne în Asia au crescut cu 10% în 2018.

Creșterea din domeniu a atras o mai mare atenție asupra dezvoltării regiunilor rurale și a determinat autoritățile să impună un program turistic care să se concentreze pe conservare, diversitatea culturilor și sustenabilitate economică.

Deși numărul de asiatici care își vizitează continentul se ridică la 80%, situația turiștilor din alte zone ale globului este diferită. Procesul acordării vizelor pentru străini este unul mai complicat și mult mai scump pentru alte țări.

De exemplu, călătorii britanici care vor să viziteze China trebuie să plătească 151 de lire sterline pentru a obține o viză de intrare unică. Raportul estimează că turiștii din Marea Britanie vor efectua cu cinci milioane mai puține călătorii în 2022 dacă țara va ieși fără un acord din Uniunea Europeană.

Publicat: 23 mart. 2019, 16:44 Autor: Echipa Ciao.ro News 3
Pe aceeași temă