Crezi ca stii care e cea mai mare statuie din lume?! Mai gandeste-te! Tocmai a fost inaugurata in India si a costat 500 de milioane de euro!

Publicat: 31 Oct. 2018, 16:26 News 3

Imaginile cu oameni langa statuie sau cu elicoptere trecand pe langa ea arata clar cat de mare este acest nou monument.

Cea mai mare statuie din lume tocmai a fost inaugurata in India! Are 182 de metri! Dupa 5 ani de lucrari intense cea mai inalta statuie din lume a fost inaugurata oficial. Este de 2 ori mai mare decat Statuia Libertatii din New York si cu 30 de metri mai mare decat a doua cea mai mare statuie.

Statuia este din bronz si il intruchipeaza pe liderul care a adus independenta in India, Sardar Vallabhbhai Patel. In total intreaga constructie uriasa a durat 5 ani sa fie asamblata si ridicata, a costat peste 500 de milioane de euro si are o inaltime de 182 de metri.

Statuia lui Sardar este de 2 ori mai inalta decat Statuia Libertatii si cu 30 de metri mai mare decat o alta statuie care pana recent era cea mai mare din lume, o intruchipare a lui Buddha.

Primul ministru al Indiei, Narendra Modi, a declarat presei internationale ca Patel a fost un munte de speranta pentru India intr-o perioada de profunda criza si va fi o sursa de inspiratie pentru urmatoarele generatii de acum inainte.

Continuarea articolului »

Publicat: 31 Oct. 2018, 16:26 News 3
Pe aceeași temă