Ce semnificație biblică are numele ales de Daniela Crudu pentru băiețelul ei. Vedeta urmează să devină mamă pentru a doua oară

Publicat: 16 ian. 2024, 14:19 Autor: Alina Nistor Vedete

Daniela Crudu se pregătește să devină mămică pentru a doua oară, iar recent vedeta a dezvăluit și ce nume a ales pentru băiețelul ei.

De doi ani, Daniela Crudu formează un cuplu cu un român stabilit în Suedia. Fosta asistentă TV îl ține departe de lumina reflectoarelor pe tatăl copiilor ei, pentru că acesta este mai discret și nu vrea să intre în atenția publicului. Cei doi sunt extrem de fericiți, mai ales acum când urmează să-și măreasc familia.

Daniela Crudu se află în al doilea trimestru de sarcină și așteaptă cu nerăbdare să-și strângă băiețelul la piept. Chiar înainte de Crăciun, bruneta a anunțat că este însărcinată pentru a doua oară și a publicat primele imagini cu burtica de gravidă. Daniela Crudu va deveni de această dată mamă de băiat în primăvara acestui an și se pregătește intens pentru venirea pe lume a bebelușului.

În timp ce prezenta primele cumpărături pentru noul membru al familiei, Daniela Crudu le-a dezvăluit fanilor și ce nume a ales pentru băiețelul ei.

„Haideți să vă arăt și vouă ce mi-am comandat, pentru că mai aveam nevoie de câteva produse pentru viitorul meu bebeluș, pentru Dominic, așa îl cheamă! Am luat un cărucior sport care se pliază foarte repede, am comandat și un leagăn electric, dar și această măsuță”, a spus vedeta pe Instagram.

Ce semnificație biblică are numele ales de Daniela Crudu

Numele Dominic este de origine latină și înseamnă „lord”, cel care „aparține lui Dumnezeu”. Derivă de la numele de origine latină Dominicus, nume atestat încă din perioada imperială târzie. În Franța, forma Dominicus a numelui este atestată din anul 484 și se bucură de foarte multă popularitate.

Originea numelui Dominic provine de la evrei. Aceștia denumeau divinitatea ”Adonay”, semnificația fiind de stăpân, patron. Termenul folosit de evrei a fost tradus prin latinescul Dominus, care capătă apoi semnificația de „al lui Dumnezeu”. De aici apare și denumirea unei zile a săptămânii, duminica, ce se traduce prin „ziua Domnului”.

Numele Dominic a fost răspândit și prin intermediul calendarului care cuprinde o serie de sfinți ce poartă acest nume, cel mai important fiind Sfântul Dominic de Guzman – calugăr spaniol care a fondat Ordinul Dominican în Franța, a cărui sarcină principală a fost de a predica credința catolică. Mai târziu, dominicanii au participat în principal la lucrările Inchiziției și au influențat în mod semnificativ cursul istoriei.

Atât băieții, cât și fetele, numite prin acest nume, se deosebesc de ceilalți copii cu îndrăzneala și independența lor. Chiar și atunci când sunt foarte tineri, ei prezintă calități precum voința de sine și o mare curiozitate. Ei ocupă rapid o poziție de lider în ceea ce fac și se caracterizează prin următoarele trăsături: reacție rapidă, ingeniozitate, simț al responsabilității, punctualitate, determinare.

SURSA FOTO: Social Media

Publicat: 16 ian. 2024, 14:19 Autor: Alina Nistor Vedete
Absolventă a Facultății de Filozofie și Știinte Politice, Master în Marketing politic și Comunicare. Redactor și reporter la Antena Stars,…...
Pe aceeași temă
×