Sarea roz de Himalaya e cunoscuta pentru beneficiile pe care le poate aduce organismului, dar nu intodeauna e preferata ca o alternativa la sarea normala. Asta deoarece nu foarte multa lume stie cat de rapid se pot vedea si schimbarile.
Acest tip de sare contine 84 de minerale, printre care se numara si fier, potasiu, magneziu sau cupru. Tot din acest motiv si culoare acesteia e una roz pal, fiind asemanatoare la aspect cu bucatile de cuart.
In doar o singura luna, daca e consumata in fiecare zi si introdusa treptat in alimentatie, sarea roz de Himalaya se poate dovezi a fi de un real ajutor si in combaterea anumitor afectiuni, cum ar fi problemele de la nivelul inimii.
Daca incepem sa mancam zilnic sare roz de Himalaya, vom obseva la inceput si o scadere a tensiunii arteriale. Asta deoarece contine mai putin sodiu decat sarea pe care o avem in mod normal la masa.
Mai mult, gustul alimentelor nu se schimba in niciun fel si nici nu este afectata textura mancarurilor. Singura diferenta e doar ca vom avea o tensiune arteriala la valorile normale, fara a trebui sa apelam la pastile.
In plus, acest tip de sare mai detoxifiaza organismul intr-un timp record, pentru ca incep sa fie puse in miscare toxinele „rele” pe care le acumulam, iar acestea pot fi mai usor eliminate. Insa, cantitatea pe care o consumam zilnic nu trebuie sa fie mare.
Foarte multi specialisti sunt de parere ca acest tip de sare ar fi printre cele mai pure din lume, dar si ca starea ar fi fost mentinuta chiar de straturile de gheata din muntii Himalaya, care ar fi ferit-o de poluare.
Printre alte beneficii pe care sarea roz de Himalaya le mai aduce organismului sunt si prevenirea bolilor cardiovasculare, mentinerea unui Ph optim si imbunatarirea calitatii odihnei si a somnului.
Aceasta sare roz mai poate fi intrebuintata si in combaterea problemelor cu sinuzita sau a diverselor probleme respiratorii. Totodata, si piertrele de Himalaya, care se gasesc in comert sub forma de lampi, ajuta la filtrarea aerului.
(sursa: metaspoon.com)