Uleiul de masline: adevaruri si informatii false despre acest produs. Cum il alegi pe cel original

Publicat: 17 nov. 2017, 13:18 Autor: D. C. Retete & Diete

Uleiul de masline: adevaruri si informatii false despre acest produs. Este un ingredient folosit la salate, in mare parte. Datorita beneficiilor sale, este folosit de femei si in anumite ritualuri de infrumusetare.

Uleiul de masline: adevaruri si informatii false. Nu toate sticlele din comert contin produsul veridic. Unele sunt contrafacute si automat le scade calitatea. Iti prezentam cateva indicii dupa care sa te ghidezi cand il cumperi.

Uleiul de masline: adevaruri si informatii false

– Daca se intareste la frig si se albeste, e autentic si de calitate. FALS! Calitatea se testeaza prin gust si miros, nu solidificare la rece.

– Daca este verde inchis, e autentic. FALS! Culoarea variaza de la galben deschis la verde deschis. E determinata de tipul de masline folosite, conditiile de crestere si tara de origine.

– Devine toxic daca este incalzit, asa ca nu trebuie folosit la gatit. FALS! I se schimba aroma si proprietatile, dar ramane la fel de sanatos. Uleiul de maslina are un punct de fierbere mai mare decat al altor uleiuri.

Uleiul de masline: adevaruri si informatii false

Uleiul extravirgin pastreaza cel mai bine proprietatile nutritive ale maslinelor. Este fabricat la rece si contine urme din pulpa maslinelor. Restul uleiurilor sunt mai putin benefice daca sunt obtinute prin presare la rece. Incalzirea uleiului ii scade din proprietati, dar nu il face toxic.

Uleiul de masline extravirgin este la fel de bun ca uleiul de floarea soarelui extravirgin, obtinut la fel, prin presarea la rece. Ambele sunt foarte sanatoase. Uleiul de floarea soarelui sau masline extravirgin poate fi folosit si la salata, dar si la gatit.

Uleiul de masline e folosit si in frumusete. Femeile il combina cu alte uleiuri pentru a isi face masti de fata sau de par. Este bun si pe post de ulei de masaj sau de corp, dupa fiecare baie. Vindeca leziuni la nivelul pielii, o hidrateaza si o protejeaza.

Uleiul de masline: adevaruri si informatii false

Nu folosi uleiul de masline la prajit deoarece ii strici proprietatile. Nu il irosi in acest mod deoarece este scump. Foloseste ulei de floarea soarelui pentru prajit.

Nu consuma ulei de masline in exces, chiar daca e plin de beneficii. Are un numar mare de calorii, fiind foarte gras. Nu folosi uleiul la preparate care contin carne, oua sau fainoase. Grasimea combinata cu proteine sau glucide se stocheaza rapid si se elimina mai greu din organism.

Sursa: secretele.com.

Publicat: 17 nov. 2017, 13:18 Autor: D. C. Retete & Diete
Pe aceeași temă