Ce se întâmplă cu slujba de Înviere? Precizările Bisericii Ortodoxe Române

Publicat: 18 Mar. 2020, 12:31 Arhiva
Ce se întâmplă cu slujba de Înviere? Precizările Bisericii Ortodoxe Române

Ce se întâmplă cu slujba de Înviere? Precizările Bisericii Ortodoxe Române. În contextul epidemiei cu noul Coronavirus (COVID-19), Cancelaria Sfântului Sinod a transmis noi îndrumări actualizate pentru parohii și mănăstiri.

Reamintim că Guvernul a decis interzicerea oricărui fel de activități religioase în interiorul bisericilor.

”Respectarea măsurilor dispuse de autoritățile publice și cooperarea cu acestea, asigurându-se totodată libertatea religioasă a credincioşilor de a participa la viaţa liturgică a Bisericii şi de a primi asistență religioasă; Desfășurarea slujbelor religioase doar în aer liber, de regulă lângă lăcașul de cult (altar de vară sau pridvor), cu participarea a maximum 100 de persoane, păstrând distanța de minimum un metru între participanți”, se arată în decizia Cancelariei Sfântului Sinod.

Biserica Ortodoxă Română îi îndeamnă pe toți credincioșii săi la rugăciune, calm şi speranţă, solidaritate și responsabilitate, cerându-I Milostivului Dumnezeu ocrotirea și binecuvântarea Sa, deoarece, în primă şi ultimă instanţă, El este Doctorul sufletelor şi al trupurilor noastre, iar sănătatea, viaţa şi mântuirea sunt darurile Sale, pe care noi însă trebuie să le cultivăm cu credinţă, speranţă şi iubire„, se mai arată într-un comunicat al Patriarhiei Române.

 

Publicat: 18 Mar. 2020, 12:31 Arhiva
Pe aceeași temă