Ce se întâmplă cu românii care vin din străinătate. Anunțul făcut de Ministrul Sănătăţii

Publicat: 19 May. 2020, 14:54 News
Ce se întâmplă cu românii care vin din străinătate. Anunțul făcut de Ministrul Sănătăţii

În această perioadă, una dintre principalele întrebări pe care românii le-au avut este referitoare la situația celor care se întorc din străinătate. Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a făcut noi precizări importante privind acest subiect. 

Ministrul Sănătăţii a declarat că toate persoanele care se întorc din străinătate în această perioadă intră în autoizolare.

În cazul în care sunt prinse că nu respectă carantinarea la domiciliu, atunci intră în carantină instituționalizată. De asemenea, ministrul a adăugat că în acest caz vor fi obligate să-și plătească singure hrana și cazarea.

„Toți cei care intră în țară merg acum în autoizolare la domiciliu. Nu mai există acea carantină, este doar pentru cei care nu vor să stea cu familiile sau pentru cei care pleacă din autoizolare și atunci sunt în carantină instituționalizată, dar își plătesc carantina și hrana”, a declarat Nelu Tătaru la un post tv.

Măsuri noi la nivel local

Nelu Tătaru a mai explicat şi faptul că la nivel local, autoritățile din fiecare județ îi vor verifica de mai multe ori pe zi pe românii întorși din străinătate.

Ministrul Sănătăţii a făcut câteva precizări şi despre imaginile cu aglomerația de la Vama Nădlac

„Să nu uităm că acești concetățeni ai noștri veneau din fostele zone roșii. Actualmente, toate sunt la fel, pe o curbă descendentă, și toată lumea intră în izolare, dar până la acea izolare, toți cei veniți din toate aceste foste zone roșii au fost acolo. La fel ca și în țară, sper ca efectele pe care le vedem în zilele următoare să nu fie așa de mari”, a continuat ministrul Sănătății.

Publicat: 19 May. 2020, 14:54 News
Pe aceeași temă