Ce să mănânci în toamna aceasta ca să-ți întărești sistemul imunitar?

Publicat: 12 oct. 2022, 19:02 Autor: ileana.ghinea Arhiva
Ce să mănânci în toamna aceasta ca să-ți întărești sistemul imunitar?

Coronavirus. Gripa de sezon. O răceală banală. Viroze. Guturai. Iată, toate acestea sunt „cadouri” cu care vine la pachet sezonul rece.

Numărul pacienților diagnosticați cu astfel de afecțiuni crește, panica devine din ce în ce mai mare și suntem nevoiți să luăm tot felul de măsuri.

Atunci când vine vorba despre sănătate, alimentația și odihna sunt cele două constante pe care trebuie să le avem în vedere. Așadar…

Ce să mănânci în toamna aceasta ca să-ți întărești sistemul imunitar? Răspunsul la această întrebare vine în exclusivitate de la nutriționistul Wasim Nazer.

1. Usturoi – conține compuși sulfuroși care înhibă dezvoltarea bacteriilor.

2. Dovleacul – contine multă vitamina A care face parte din clubul select al „vitaminelor imunității”.

3. Mierea – un aliment extraordinar pentru prevenirea și tratarea imflamațiilor. De asemenea, mierea are proprietăți antioxidante și antifungice.

4. Măceșele – bogate în vitamina C, este recomandat a fi consumate crude. Sparge boabele de la măceșe, toarnă apă fierbinte peste ele și lasă-le la infuzat.

5. Ceapa – bogată în quercitină, antioxidant cu un important rol imunitar.

6. Varză, conopidă și broccoli sunt legume care au un puternic efect de detoxifiere a ficatului. Prin aceasta, consumul lor ajută sistemul imunitar (permițându-i să-și canalizeze mai bine resursele către identificarea și neutralizarea virusurilor și bacteriilor).

7. Carnea de porc – conține zinc, un mineral care stimulează activitatea leucocitelor. Wasim Nazer, specialist în nutriție, recomandă în acest caz consumul de mușchi de porc.

Publicat: 12 oct. 2022, 19:02 Autor: ileana.ghinea Arhiva
Pe aceeași temă