Ce produs trebuie eliminat din micul dejun? Numarul E-urilor este alarmant de mare

Publicat: 11 iul. 2018, 12:36 Autor: Echipa Ciao.ro Retete & Diete

Expertii Asociatiei pentru Protectia Consumatorilor a descoperit recent ca pe piata romaneasca sunt multe tipuri de crenvursti cu un numar alarmant de E-uri.

Cremwurstul este un produs de origine germana, preparat din carne tocata fin si slanina, introduse in mate de oaie sau in material plastic, adesea prinse in pereche. Este un aliment des folosit la micul dejun, fiind rapid de preparat, ori mancat asa cum este.

Tocmai pentru ca este o solutie rapida si ieftina pentru parinti cand prepara micul dejun al copiilor, este necesara citirea etichetei. Pe piata romaneasca se gasesc numerosi producatori, fiecare avand E-uri de la 5 pana la 12 in compozitie. A nu se consuma excesiv!

Ce produs trebuie eliminat din micul dejun

Ce produs trebuie eliminat din micul dejun? Numarul E-urilor este alarmant de mare

„Crenvurstii sunt un produs pe care il cumparam pentru a-l manca dimineata, la serviciu, cand mergem la picnic, sau, mai nou, chiar intre doua felii de paine sub denumirea de hot dog. Speram cu totii ca un astfel de produs este compus doar din carne, aratand si mirosind a carne, cu ceva condimente adaugate si cam atat.

Insa, citind eticheta sau urmarind testele comparative InfoCons, putem vedea ca intr-un astfel de produs se gasesc chiar si 12 E-uri. Oare mai e loc de carne? Hideti sa citim eticheta, sa alegem in cunostinta de cauza si sa votam produsele pe care cu adevarat dorim sa le cumparam”, ii sfatuieste pe cumparatori Sorin Mierlea, presedintele InfoCons.

Publicat: 11 iul. 2018, 12:36 Autor: Echipa Ciao.ro Retete & Diete
Pe aceeași temă