Ce pensie avea Draga Olteanu Matei, după 55 ani de carieră artistică

Publicat: 19 Nov. 2020, 10:28 Vedete
Ce pensie avea Draga Olteanu Matei, după 55 ani de carieră artistică

Marea doamnă a teatrului românesc, Draga Olteanu Matei a fost una dintre actrițele emblematice ale cinematografiei și teatrului românești. Draga Olteanu Matei s-a stins din viață ieri noapte din cauza unei hemoragii digestive superioare.

Deși a avut în spate 55 de ani de carieră, doamna teatrului românesc avea o pensie prea mică. În ultimii ani din viață, renumita actriță s-a descurcat foarte greu cu banii din pricina pensiei mici pe care o primea, cu toate că a interpretat sute de roluri mai bine de jumătate de veac, potrivit Impact. Pensia de artist pe care o primea Draga Olteanu Matei era mult prea mică pentru o actriță de talia ei și, mai ales, pentru o femeie în vârstă, care se confrunta cu diverse afecțiuni.

Pensia de artist pe care o primea lunar era în valoare de 1.700 de lei. În plus, Draga Olteanu Matei primea și indemnizația de la UNITER în valoare de 2.500 de lei. Modestă din fire, Draga Olteanu Matei nu s-a plâns niciodată de veniturile ei și era convinsă că mulți pensionari din țară aveau situații mult mai precare.

Cum a murit Draga Olteanu Matei

Actrița Draga Olteanu Matei s-a stins din viață în noaptea de marți spre miercuri dimineață la vârsta de 87 de ani. Organismul actriței Draga Olteanu Matei s-a zbătut între viață și moarte timp de patru zile, perioadă în care aceasta a fost internată pe secția de Terapie Intensivă a Spitalului ”Sf. Spiridon” din Iași. Aceasta se afla internată la clinica de Gastroentorologie și Hepatologie a spitalului, arată stirileprotv.ro.

Starea de sănătate a actriței s-a degradat rapid, având mai multe afecțiuni medicale cu care se confrunta (cardiovasculare și endocrine). Șefa UPU SMURD Iași Diana Cimpoeșu spunea în urmă cu o zi că Draga Olteanu Matei este o pacientă ”extrem de fragilă”, mai ales că avea mai multe afecțiuni medicale și se afla la o vârstă înaintată.

Draga Olteanu Matei era sedată

Actrița Draga Olteanu Matei era sedată de către medici. Organismul actriței s-a luptat timp de patru zile pentru a se vindeca, însă noaptea trecută, organele i-au cedat. Purtătorul de cuvând Diana Cimpoeșu transmitea faptul că actrița recunoștea persoanele din jurul ei, dar refuza să vorbească.

“Are nevoie în continuare de sedare, iar momentele în care este nesedată sunt puține. Are doi medici curanți la acest moment, unul gastroenterolog și unul ATI-st”, a precizat doctorul Diana Cimpoeșu pentru Libertatea.

Sursa foto: Arhiva Ciao

 

Publicat: 19 Nov. 2020, 10:28 Vedete
Pe aceeași temă