Ce pensie are Cristian Țânțăreanu. Câți bani primește de la statul român milionarul din Paradisul Verde

Publicat: 16 Jun. 2020, 16:00 General
Ce pensie are Cristian Țânțăreanu. Câți bani primește de la statul român milionarul din Paradisul Verde

Cristian Țânțăreanu este unul dintre oamenii de afaceri care au avut mare succes în România. La 76 de ani, acesta duce o viață liniștită în ”Paradisul Verde”. Pe lângă averea pe care a strâns-o singur, Țânțăreanu primește și pensie de la statul român. Suma respectivă nu este însă cheltuită de el.

Ce avere are Cristian Țânțăreanu

Cristian Țânțăreanu este unul dintre cei mai cunoscuți milionari din România. Nu toată lumea știe însă cum a ajuns să câștige sumele impresionante de bani pe care le deține în prezent. Până în anii ’90, Țânțăreanu ocupa funcția de director în cadrul unei mari firme de construcții. Ca și profesie, omul de afaceri este inginer constructor.

După o perioadă petrecută ca director, Țânțăreanu s-a hotărât să-și dea demisia și să înceapă propriile afaceri. Și acestea i-au ieșit din prima. Lucrarea de la Sere Popești-Leordeni, prima de care s-a ocupat, l-a îmbogățit în doar câteva zile.

A dat însă marea lovitură în momentul în care s-a hotărât să construiască ”Paradisul Verde”, de la Corbeanca. Țânțăreanu a cumpărat toate cele 26 de hectare la prețuri extrem de mici și după câțiva ani a vândut terenurile pe mii de dolari.

În 1994 nu exista încă euro și prețurile se discutau în dolari. Cursul mediu al unui dolar era de 1.655 de lei vechi. La un calcul simplu, un hectar l-a costat pe Țânțăreanu puțin peste 180 de dolari. Dacă ținem cont că acum, cu aceeași sumă se pot cumpăra doar 4 metri pătrați, ne dăm seama că un singur hectar ar costa undeva la 400.000 de euro.

În plus, toți cei care au vrut să-și construiască vile în celebrul cartier rezidențial au fost nevoiți să plătească o taxă de 10.000 de dolari, pentru a se putea racorda la utilitățile existente. Firma deținută de Țânțăreanu, API Construcții – Investiții, era singura care se ocupa de tot ce era nevoie în ”Paradisul Verde”.

Astfel, omul de afaceri a auns să strângă o avere colosală, de câteva zeci de milioane de euro, bani pe care i-a trecut pe numele fiilor, după ce a fost diagnosticat cu cancer.

Țânțăreanu primește pensie de la stat

Pentru că a lucrat ca și director la o firmă de construcții, Țânțăreanu este și pensionar cu acte în regulă. Acesta primește de la statul român în fiecare lună suma de 14 milioane de lei vechi. Omul de afaceri a recunoscut însă că îi dă această sumă unei nepoate.

Țânțăreanu preferă să se ocupe în continuare de afacerile pe care le are. Astfel, nici măcar pandemia de coronavirus nu l-a făcut pe acesta să renunțe la muncă. A fost nevoit să meargă din când în când pe șantier, pentru a-și verifica subalternii.

”Am 70 de oameni care muncesc și trebuie să-i supraveghez. Ce să le fac, eu le-am spus să stea acasă, dar au spus că n-au ce să mănânce. Dacă asta-i viața, ce putem să facem?! Eu respect normele de igienă, mă spăl pe mâini, stau în casă, mă uit la tv și am rărit vizitele”, declara Cristian Țânțăreanu în timpul pandemiei.

Publicat: 16 Jun. 2020, 16:00 General
Pe aceeași temă