Ce nu stiai despre Valentine’s Day! Cand a fost sarbatorita ziua pentru prima data si cine a fost Sfantul Valentin

Publicat: 14 Feb. 2018, 12:50 Life

Sarbatorile sunt placute si asteptate de catre toti. Ziua de 14 februarie a devenit de ceva vreme, o zi destul de importanta pentru romani. Iata ca nici Valentine's Day, o sarbatoare imprumutata,
nu face exceptie.

 

Cand imparatul a aflat, preotul Valentin a fost inchis si condamnat la moarte. In inchisoare, el s-a indragostit de fiica temnicerului, iar cand a fost dus sa fie executat, pe 14 februarie, i-a trimis o scrisoare semnata ”de la Valentinul tau”.

Prima sărbătorire a Zilei Îndrăgostiţilor/ Zilei Sfântului Valentin a avut loc în anul 496. Romanii organizau un festival, numit Lupercalia, care avea loc la jumătatea lunii februarie, prin care sărbătoreau începutul primăverii. Se crede că între manifestările sărbătorii se număra şi alegerea de către băieţi a numelor de fete dintr-o cutie.

Astfel, pe perioada festivalului, perechile formau cupluri şi, uneori, se căsătoreau. Mai târziu, biserica a vrut să transforme festivalul într-o sărbătoare creştină şi a decis să se folosească de ea pentru a aminti de Sfântul Valentin. Cu timpul, numele sfântului a fost folosit de oameni pentru a îşi exprima sentimentele faţă de cei dragi.

« Pagina anterioară

Publicat: 14 Feb. 2018, 12:50 Life
Pe aceeași temă