Membrii Familiei Regale a Marii Britanii trăiesc după un set de reguli destul de stricte. Pe lângă neutralitatea politică, aceștia au câteva interdicții și când vine vorba de mâncare.
Fostul bucătar de la Palatul Buckingham, Darren McGrady, a declarat pentru publicaţia „Food and Wine‟ în ce constă, meniul Reginei Angliei, mai exact ceea ce îi este permis şi ce nu, dar și câteva dintre obiceiurile pe care ceilalți membrii le au atunci când iau masa.
La micul dejun, Regina Elisabeta a II-a se pare că preferă cereale, un ou fiert şi o ceaşcă de ceai. La prânz, dacă mănâncă singură, are porţii mici de legume cu carne de pasăre sau peşte. În caz contrar, are o masă cu patru feluri, care începe cu o salată. Îi place să mănânce vânat, de aceea acest tip de carne nu lipseşte.
La ceaiul de după-amiază, regina a înlocuit cele câteva felii de tort pe care le avea cândva cu sandvişuri, iar ceaiul îl preferă fără zahăr.
Din cauza faptului că Familia Regală are de obicei multe întâlniri de-a lungul zilei, nu li se permite să mănânce usturoi.
Pastele nu sunt interzise, dar sunt consumate la ocazii speciale. Acelaşi lucru este valabil şi pentru cartofi şi orez.
Mai mult, le este interzis să mănânce cu mâinile. La mesele importante este ceva de înţeles, dar se pare că îşi mănâncă şi toate fructele cu ajutorul tacâmurilor. Se pare că strugurii sunt serviţi mai des, deoarece sunt uşor de consumat. Regula de a nu mânca cu mâinile se aplică şi în cazul burgerilor care trebuie aduşi la masă fără chifle, pentru a putea fi tăiaţi cu cuţitul şi furculiţa.
Angajații care lucrează pentru familia regală britanică nu sunt aleși în mod întâmplător, ci trebuie să îndeplinească o serie de condiții foarte stricte.
Tracey Waterman, cea care conduce echipa de recrutare a personalului familiei regale britanice, a dezvăluit că are pregătit un test foarte eficient prin care își poate da seama imediat dacă o persoană merită jobul.
“Diferența între o menajeră care lucrează pentru un hotel de cinci stele și cea care lucrează pentru familia regală britanică este atenția la detalii. Una dintre modalitățile prin care testez dacă potențiala candidată este atentă la detalii este prin a pune o muscă moartă în șemineu sau pe covor. Imediat după ce fac acest lucru, merg cu candidata în cameră. Una din zece observă musca, se apleacă și o ridică, ceea ce înseamnă că este o menajeră cu adevărat specială.
Le conduc în cameră destul de ușor, oferindu-le astfel șansa să arunce o privire atentă asupra acesteia, să vadă ce se află în interiorul ei. Ajungând în camera șemineului, multe dintre ele vorbesc despre frumusețea acestuia, dar în acest punct, eu aștept să observe musca moartă și să o ridice”, a spus Tracey Waterman, potrivit mirror.co.uk.