Ce gândea Irinel Columbeanu și cum a vorbit cu Monica în ziua nunții despre Dinu Damaschin!

Publicat: 28 feb. 2022, 16:13 Autor: Dora Bazavan Arhiva

Irinel Columbeanu a continuat seria detaliilor din viața lui în “Apofenia”, cel de-al doilea volum al trilogiei “Istoriile unui vehement”.

Fostul milionar de la Izvorani a descris mai multe episoade din viața sa în carte, printre care și faptul că a observat comportamentul răutăcios al viitoarei sale soții în mai multe rânduri, fiindu-i chiar relatat la un moment dat și de către Anna Lesko, care a dat nas în nas cu Monica Gabor în culisele unei prezentări de modă. În plus, Columbeanu și Monica l-au adus în discuție pe Damaschin, chiar în ziua nunții lor, pentru că Iri ar fi vrut să pună punct tuturor speculațiilor în acest sens.

Atunci când Monica mergea la Bacău, Columbeanu era ținut la curent de către un amic polițist cu ceea ce se întâmplă acolo. Acesta i-ar fi povestit că Damaschin vorbea prin Bacău că tocmai el i-ar fi făcut cunoștință Monicăi cu Irinel Columbeanu.

“La ieșire plecară separat, fiecare pe drumul lui, ea spre Bacău, iar el ca să se- ntâlnească cu persoana care îl sunase în timp ce era la restaurant, spunându-i că vrea neapărat să-l vadă fiindcă are ceva să-i spună – era polițistul de la rutieră, originar din Bacău.
Vorbiră în masină. Acesta îi spuse că tocmai se întorsese de la Bacău și vrea să îi spună ceva personal. Spera să nu îl supere, dar simțea că trebuie să-i spună. Era ceva legat de Monica. Îi relată că, fiind ieri acolo, a ieșit să bea o bere în oraș, prilej cu care s-a întâlnit în acel local cu un cunoscut interlop de-acolo, unul Damaschin, care se dădea și „reprezentant al drepturilor omului” în Bacău. A intrat cu el în vorbă, lăudându-se că o cunoaște bine și de mult timp pe Monica, „fata lui”, și că el i-ar fi făcut cunoștință cu prietenul ei de la București, unul Ilie Colbeanu.
— Bineînțeles, eu nu i-am spus că vă cunosc.
— Stai liniștit, mulțumesc că-mi spui! O s-o întreb despre ce-i vorba.
Și chiar o întrebă în weekendul următor, când se văzură față-n față. Îi relată exact ce
aflase, și de asemenea și cum, cu toate că ea nu-l cunoștea pe polițist, dar își aminti de el. În legătură cu Damaschin îi confirmă că într-adevăr îl știe „pe unul Damaschin, care s-a tot ținut după mine și, după ce-a văzut că nu-i merge, s-a ținut și după sor-mea, Ramona. Ce vrei, așa sunt poate mulți golani din ăștia care pretind că ne cunosc.
Ili nu vru să o antreneze mai departe în întrebări încrucișate, care să scoată eventual la iveală amănunte care oricum pentru el nu prea aveau mare importanță deoarece s-ar fi referit la o perioadă anterioară lui, ar fi fost probabil de dinainte s-o cunoască. El ținea să continue a fi fair-play și cavaler, nici el nu fusese chiar ușă de biserică înainte de ea, și nici c-avea chef să se ajungă cumva să se repete povestea de la Rădăuți, așa că nu mai continuă subiectul și nici nu mai redeschise discuția, nici cu ea și nici cu polițistul”, a scris Columbeanu despre acest episod.

De ce a fost presa siderată când Monica a câștigat concursul Top Model

Pe unde apărea, Monica Gabor stârnea controverse. În anul 2005 a avut o apariție de senzație la Bucharest Fashion Week, care i-a lăsat pe toți amuțiți și făcându-i să se întrebe dacă a purtat sau nu lenjerie intimă pe podium.

“Se apropia marele eveniment de modă al toamnei, Bucharest Fashion Week 2005, care urma să se desfășoare tot la hotelul Intercontinental așa cum se întâmplase și cu un an înainte, la sfârșitul lunii noiembrie. Monica fu aleasă de toți creatorii de modă participanți ca să le prezinte colecțiile, ba chiar să le fie și mireasă, cu excepția câte unuia pentru fiecare dintre cele trei seri în care se desfășura evenimentul. Ei aleseseră, cu mult înainte, să încredințeze această onoare câte unei tinere speranțe în ascensiune din lumea showbizului.
Mireasa din prima seară fu Anna Lesko, deci ea și Monica sigur se intersectaseră în culise, își spunea Ili în timp ce admira de pe primul rând spectacolul. Și se gândi să îi invite acolo, la Sala Rondă unde se desfăsura spectacolul, și pe părinții lui. Nu în următoarea seară, când își prezenta și Romanița colecția ei „Rouge”, pe care o mai prezentase și cu o lună înainte la Clubul Diplomatic, prezentare în care o folosise pe Liviana ca manechin principal, ci în ultima seară, când era și concursul Top Model, concurs care fu ca prin minune câstigat de… Monica. Presa fu siderată. Adevărul era că Monica într-adevăr constituia o apariție pe scenă, care-ți tăia răsuflarea. În prima seară, când ea își făcu intrarea în scenă, singură și unduindu-se îngrozitor de încet din dreapta până în stânga întregii scene până o parcurse pe toată, ca o
pisică mare într-o rochie lungă, mulată și neagră, dintr-un material alternat pe alocuri cu voal transparent astfel încât nimeni nu putea fi sigur dacă ea avea ceva pe dedesubt sau nu. Ili putu efectiv să audă liniștea cum dintr-odată se prăvăli peste public.
De aceea, după ce Monica luă premiul în ultima seară și „Nașul” îi transmise că îi invită pe amândoi chiar atunci, după spectacol, la emisiunea sa nocturnă în direct pe C1 TV. Ili îi șopti în masină, în drum spre emisiune, fiind sigur că Radu Moraru o va întreba:
— Monica, nu uita! Controversa vinde cel mai bine. Să nu spui niciodată, când vei fi întrebată, dacă aveai sau nu chiloți pe tine sub acea rochie a Aurei Dumitru. Nici măcar mie, iar eu ai văzut că nu te-am întrebat. Și nici a cui a fost ideea. Oricum, felicitări cui a avut-o!”, a ținut să mai precizeze Columbeanu în “Apofenia”.

Anna Lesko l-a atenționat pe Irinel despre comportamentul Monicăi  “Mică, mică, dar rea!”

Fostele femei din viața lui Irinel Columbeanu, Monica Gabor și Anna Lesko se întâlneau  deseori în culisele festivalurilor de modă. Lesko  ținea încă legătura cu Irinel chiar și atunci când acesta intenționa să se căsătorească cu “Scorpia de la  Izvorani”. Artista l-a sunat la un moment dat pe Iri să îi spună ce compotament a avut Monica în culisele unui festival de modă, semnalându-i caracterul acesteia. La un moment dat, chiar și  lui Irinel i-a trecut prin cap că Monica este rea!

“De altfel, Ili observase de-a lungul timpului că ea mai avea din când în când niște manifestări ciudate, mai ales la telefon și când vorbea de la Bacău. Erau manifestări ale unui gen de răutate agresivă și fără vreun motiv pertinent, similare primei, cea care avusese loc în gradena festivalului Callatis în vară. Manifestări care atunci când izbucneau, din nimic, o făceau să plângă, să nu mai dorească să-i vorbească și să nu-i mai răspundă la telefon decât după lungi insistențe. Și-l mai sunase recent și Anna, chipurile să vadă ce mai face, dar de fapt nu se putu abține să nu-l prevină asupra caracterului Monicăi, pe care îi povesti că-l dibuise în culisele festivalului, remarcând cum ea vorbea și cum se comporta cu creatorii, Ana știind că deoarece era cu Ili, aceștia îi dădeau atenție, nu se supărau și se uitau în gura ei chiar și atunci când, de exemplu, încerca să-și asorteze cu alți pantofi, pe care îi văzuse ea la Mihai Albu, o ținută în care ar fi trebuit de fapt să defileze pe scenă asortată cu alții, gen creatorul voia altceva, dar vorbise ea direct cu Mihai Albu.Ei, și ce dacă? E și ea mică, își spuse Ili în sinea lui. Mică, mică, dar rea, își răspundea tot el, frământându-se nici el nu știa bine pentru ce”, a consemnat Iri in “Apofenia” lui.

În dimineața nunții, Monica a deschis discuția despre Damaschin! Ce i-a sugerat Irinel!

Chiar în ziua nunții cu Monica Gabor, Irinel a stat de vorbă cu viitoarea lui soție, care i s-a confesat cu lacrimi în ochi. Atunci i-a venit ideea fostului milionar de la Izvorani, să iasă în fața jurnaliștilor cu Monica de mână și să le povestească acestora despre eventualele șantaje ale lui Dinu Damaschin, bărbatul care a susținut că el ar fi tatăl adevărat al surorilor Gabor, Monica și Ramona. În cele din urmă, Irinel i-a cerut părerea și nașului său de cununie, Matei Miko, care ii este și bun prieten, și a renunțat la gestul pe care intenționa să-l facă înainte de cununia cu Monica. În “Apofenia, Irinel Columbeanu a descris tot dialogul pe acest subiect.

“Cu toate astea, Monica începu cu lacrimi în ochi să i se spovedească, el deschise ușa balconului, își aprinse un trabuc aromatizat, și începu, atent și răbdător, să o asculte. Poveștile erau îngrozitor de rușinoase și teribil de greu de povestit.
Din cauza celor întâmplate, ea trebuise să fugă din Bacău și să se ascundă la o mătușă la Brașov, timp de un an de zile, de frică și poate că și de rușine, cu toate că probabil nu se aflase nimic.
— Bun, dar acum știe toată lumea, și îți dai seama că vor continua care mai de care cu tot felul de „dezvăluiri”. Nu vrei să scapi odată pentru totdeauna de toată apăsarea asta, ca și de eventualele șantaje ale acestui Damaschin?”, povestea Irinel cu Monica în dimineața care ar fi trebuit să nu le umbrească fericirea, pentru că aveau în față o zi aglomerată, cu nuntă, stres și mulți invitați.

Cel care l-a întors cumva din drum pe Irinel Columbeanu și l-a făcut să nu își strice ziua nunții a fost Matei Miko, nașul lui de nuntă și prietenul său cel mai apropiat, care îi oferă mereu cele mai bune sfaturi.

“— Cum?
— Foarte simplu. Coborâm acum amândoi de mână printre reporterii care pun pariu că au și început să se strângă, tragi aer în piept și începi să le povestești și lor exact ce mi-ai povestit și mie. Aș fi și eu lângă tine, ca ei să vadă că aflarea acestei povești nu schimbă nimic din ceea ce este între noi, și ca să-ți țin partea la eventuale întrebări la care eu cred că nu ar trebui să răspunzi. Și gata, ustură și trece. Scapi în felul ăsta simplu și rapid de tot coșmarul. Tu faci cum vrei, dar eu zic că asta e cea mai bună soluție. La fel te-aș fi sfătuit și dacă nu apărea nimic în presă, dar mie îmi spuneai. Dacă, însă, ți-e greu să faci asta și public, cu mine nu-i nicio problemă, mă duc să mă consult și cu Matei, să văd ce părere are și el.
Matei și Monica se pregăteau într-una din camerele de oaspeți. Urmau peste două ore să devină nașii lor de cununie. Alegerea lor ca nași fusese cea mai ușoară opțiune, fiindcă era perfect naturală.
Ili îi povesti lui Matei, pe scurt, toată situația și unde ajunsese fiecare dintre ei doi, cerându-i sfatul. Ba chiar merseră și împreună la ei în cameră, pe balcon, ca să fie și Monica prezentă. După ce o ascultă și pe ea, Matei îl luă deoparte și fu de o cu totul altă părere față de ceea ce Ili îi sugerase Monicăi să facă, respectiv că:
— Trebuie să fii nebun să lași să fie pângărită atmosfera nunții cu astfel de declarații, d-apoi să o mai și îndemni pe mama viitorului tău copil să le facă. Gândește-te la viitorul lor, chiar vrei să îi dai pe mâna și pixul șacalilor?
— Matei, pângărirea, cum spui tu, a început de-o săptămână, știi foarte bine la ce mă refer. Tocmai, eu m-am gândit că astfel, paradoxal, ea s-ar dezamorsa, fiind și eu alături de Monica atunci când ar face declarațiile. Plus că, dacă nu s-a și întâmplat deja, ceea ce mi se pare foarte posibil cu un astfel de subiect, i s-ar tăia astfel posibilitatea călăului de a-și maișantaja victima, direct sau prin interpuși cu pixu-n labe, care așa n-ar mai avea ce să „dezvăluie”. Nu stiu, eu așa m-am gândit, dar poate că ai dreptate. Nu acum, cel puțin”, a mai povestit Columbeanu în cartea lui.

 

Publicat: 28 feb. 2022, 16:13 Autor: Dora Bazavan Arhiva
Am terminat Facultatea de Filosofie și Jurnalism din cadrul Universității "Spiru Haret" și mi-am dorit întotdeauna să profesez în acest…...
Pe aceeași temă