Zona de confort apare, cel putin o data, in viata fiecaruia dintre noi. Problema o reprezinta insa faptul ca multi oameni nu stiu cum sa procedeze pentru a iesi din aceasta stare care de multe ori devine apasatorare.
Fie ca e vorba de viata persoanala sau de cea profesionala, toata lumea devine o „victima” atunci cand se instaleaza zona de confort. Aceasta poate fi insa combatuta cu succes prin cateva trucuri simple.
Foarte multi specialisti au descris zona de confort ca fiind acel loc in care mereu ne e „cald si bine”, insa de cele mai multe ori efectele aceste stari sunt foarte nocive si duc la depresie sau anxietate.
Desi pe plan personal e greu sa identificam, de cele mai multe ori, cum se manifesta zona de confort, va exista un moment in care nu vom mai dori sa incercam lucruri noi. Multumindu-ne doar cu ce avem deja, va incepe sa dispara evolutia personala, dar si spiritul creativ.
Psihologii spun insa ca totul poate fi depasit cu succes daca incercam, zilnic, sa facem sau sa invatam ceva nou. Totodata, zona de confort a mai fost descrisa si ca o „piedica” pe care ne-o punem singuri, desi constientizam potentialul real pe care il avem. Insa, cei care experimenteaza stari de acest tip pot foarte usor sa le combata cu putina initiativa.
Una dintre metodele prin care zona de confort poate fi combatuta e prin stabilirea de obiective. Odata ce vei incepe sa iti iesi din rutina zilnica, va disparea si dorinta de a nu face nimic special.
O buna metoda e sa te apuci de sport. Nu trebuie sa iti impui performante olimpice, fiind suficient sa alergi doar cateva minute sau sa mergi la sala de doua sau de trei ori pe saptamana. Activitatea fizica iti va distrage gandurile si de la problemele cotidiente.
Ca sa poti trece de aceasta stare, care a fost descrisa de catre psihologi in nenumarate randuri drept „calaul” fiecaruia dintre noi, e important sa ai in preajma si oameni pozitivi.
Alege sa cunosti persoane noi sau iesi mai des si petrece timp cu cei care se afla constant intr-o competitie cu propria persoana. Asa vei invata sa iti impui propriile provocari si vei imprumuta din obiceiurile lor sanatoase.
(sursa: huffingtonpost.com)