Ce este sindromul ”Long COVID”. „Descoperirea noastră indică faptul că maladia…”

Publicat: 04 nov. 2020, 15:47 Autor: Andreea Voicu Arhiva

Cercetătorii au descoperit un nou sindrom și anume ”long COVID”, care reprezintă, de fapt, o serie de leziuni peristente și extinse în majoritatea cazurilor.

Oamenii de specialitate care au participat în cadrul unui studiu au descoperit faptul că unele caracteristici ale SARS-Cov-2 pot provoca leziuni pe termen lung. Cercetătorii au analizat mostrele din țesuturile care au fost prelevate din plămânii, inimile, rinichii și ficații de la 41 de pacienți care au decedat din cauza noului coronavirus. Pacienții au fost internați la Spitalul Universitar din Trieste, Italia.

„Descoperirea noastră indică faptul că maladia COVID-19 nu este doar o boală cauzată de moartea celulelor infectate, ci este probabil consecinţa acelor celule anormale care persistă perioade îndelungate în interiorul plămânilor”, a declarat Mauro Giacca, profesor la King’s College din Londra şi coautor al studiului, potrivit Digi24.

„Am putea în mod corect să considerăm că unul dintre motivele pentru care există astfel de cazuri de COVID de lungă durată constă în faptul că există o vastă distrugere a ţesutului pulmonar. Deşi unii oameni se vindecă de COVID-19, leziunile care le-au fost provocate pot fi masive”, a precizat acelaşi profesor.

Anunțul făcut de Nelu Tătaru: Testele care diferențiază gripa de noul coronavirus

Ministrul Sănătății Nelu Tătaru a vorbit despre testele care diferențiază gripa de noul coronavirus, dar și despre situația în care se află în prezent țara noastră.

În data de 3 noiembrie, România a înregistrat un nou record negativ în cazul îmbolnăvirilor cu noul coronavirus. În doar 24 de ore au fost înregistrate 7.733 de cazuri noi, 120 de decese, iar la Terapie Intensivă sunt internați 974 de pacienți.

Întrebat dacă există un test care să poată diferenția gripa de noul coronavirus, Nelu Tătaru a răspuns: ”Da! În acest moment avem și aceste aparate, am avut discuțîi cu secțiile de boli infecțioase pentru achiziționarea testelor și aparatelor care detectează în același timp și gripă și covid, pentru a putea dirija separat acești bolnavi către zonele de tratament”, conform Digi24.

Cât despre sărbătorile de iarnă, oficialul a spus: ”Toată lumea ar trebui să se întrebe ce facem azi, mâine, săptămânile viitoare. Se asta depind sărbătorile. Noi am mers pe acea evaluare locală și restricțîi locale, dacă astea se vor rezolva vom controla sitiatia, avem măsuri coercitive, legislație, cred că lucrurile trebuie să între pe un făgaș normal, fiecare avem componentă noastră în această lupta, doar împreună reușim. Sistemul medical îi va primi, dar suntem obositit, suntem uzați. Suntem după 8 luni de zile. Cred că populația e secretul și esență acestei pandemii”.

Sursă foto: Pixabay

Publicat: 04 nov. 2020, 15:47 Autor: Andreea Voicu Arhiva
S-a alăturat presei în anul 2017, inițial începând să capete experiență în trustul Intact Media Group, iar ulterior a făcut…...
Pe aceeași temă
×