Ce este diastaza, boala de care suferă Andreea Bănică. Multe femei se confruntă cu asta după ce nasc

Publicat: 12 mai 2022, 13:16 Autor: Maria Apostol Vedete

Cântăreața a mărturisit că suferă de o afecțiune care a dat multe bătăi de cap femeilor care au născut. Andreea Bănică a depistat problema în momentul în care încerca să scape de burtica în exces, iar exercițiile și dieta nu dădeau niciun rezultat. 

Andreea Bănică a împărtășit comunității de pe Instagram faptul că suferă de o problemă medicală care are numeroase simptome supărătoare. Este vorba despre diastaza abdominală, care apare în cazul femeilor care au născut.

Artista a povestit care a fost momentul în care și-a dat seama că se confruntă cu o problemă medicală. Și că aceasta, din păcate, nu rezolvă cu sport și dietă.

Am remarcat că în urma efortului pe care îl depun, în urma dietelor pe care le țin și a mâncatului sănătos, a sportului, nu se rezolvă problema abdomenului. Și mai tot timpul mă simțeam umflată.

Și mă simt și acum balonată. Este o mică umflătură în partea de jos a abdomenului. Ceea ce este deranjant pentru mine, făcând atâta efort pentru a arăta cât mai bine. Mi s-a părut dubios și am consultat un doctor”, s-a destăinuit Andreea.

Ea este dispusă să se lase pe mâna chirurgilor pentru a scăpa de această problemă care o deranjează inclusiv din punct de vedere estetic.

Medicul mi-a dat o recomandare pentru a face o ecografie de părți moi. Iar în urma acesteia a rezultat această diastază. Nu este una mare, este una micuță. Însă este deranjantă pentru mine. Nu-mi place să văd acea umflătură acolo în permananță, dacă beau apă. Fiind o diastază mică, nu o să recurg la operație prea curând”, a povestit cântăreața pe Instagram.

Ce este diastaza abdominală

Sub denumirea medicală de diastază sau dehiscenta abdominală, separația mușchilor abdomenului se prezintă ca un spațiu distanțat de la capul sternului pana la ombilic. Evidentiat mai ales prin încordare (de 2,7 cm sau mai mare între mușchii din partea stânga și cea dreaptă). Fiind foarte des întâlnită în rândul gravidelor (aproximativ 30% din femeile însărcinate – conform unor alte studii un procent de 100% din femei se confruntă în ultimul trimestru cu o formă de diastaza abdominală).

Nou-născuții pot prezenta și ei diastază (in special prematurii și copiii afro-americani). Însă la ei dispare de la sine. Dar și bărbatii se pot lovi de această problemă. În situația lor cauzele fiind mult diferite (regimuri drastice de slăbire sau îngrășare rapidă-fluctuații bruște de greutate, genuflexiuni sau tracțiuni efectuate greșit etc.).

Publicat: 12 mai 2022, 13:16 Autor: Maria Apostol Vedete
Pe aceeași temă