Ce este apa alcalina si la ce ajuta? Vedetele o prefera in locul celei de robinet. Cand e total interzisa!

Publicat: 20 Aug. 2019, 21:30 Retete & Diete

Vedete precum Beyonce si Miranda Kerr adora apa alcalina si o recomanda cu mare incredere!

Ce este apa alcalina? Se spune ca aceasta are foarte multe beneficii pentru organism, dar exista si anumite cazuri in care este total interzisa. Apa alcalina este laudata de vedete, pe plan mondial si este preferata de multe ori in locul celei de la robinet, pentru ca ar fi mai benefica organismului.

Daca va intrebati de ce este apa alcalina mai buna decat cea obisnuita, raspunsul este constituit de nivelul pH-ului prezent. Il are mai ridicat fata de apa de la robinet iar acest lucru constituie un beneficiu pentru organism. Cu cat pH-ul este mai ridicat, cu atat este mai alcalin.

Cu cat nivelul pH-ului este mai scazut, cu atat este mai acid. Apa de la robinet are pH-ul 7.0, apa alcalina are pH-ul 8.0 sau 9.0, sustin specialistii. Apa alcalina trebuie sa contina si elemente care pot fi benefice pentru sanatate, cum sunt calciul, siliciul si magneziu.

Cum se obtine apa alcalina?

Ce este apa alcalina si la ce ajuta

Apa care este in mod natural alcalina isi preia calitatile din mediul natural. Este vorba despre apa izvoarelor, insa poate fi preparata si acasa. Iti poti prepara propria apa alcalina cu ingrediente simple si la indemana oricui. Ai nevoie de bicarbonat de sodiu si/ sau de suc de lamaie.

De asemenea, pot fi folosite ionizatoare de apa. Este un aparat care foloseste procesul de electroliza pentru a separa apa in apa alcalina ionizata si apa acida ionizata. Obisnuiesti sa mananci repede? Iata de ce trebuie sa renunti imediat la acest obicei

De ce este apa alcalina benefica?

In momentul de fata nu exista suficiente dovezi stiintifice care sa sustina numeroasele afirmatii despre beneficiile asupra sanatatii ale apei alcaline pe care le fac utilizatorii sau comerciantii. Exista, totusi, cateva cercetari care arata ca poate fi utila in anumite conditii.

Spre exemplu, un studiu realizat in anul 2012 arata ca un consum regulat de apa in stare naturala, alcalina, cu un pH de 8,8 poate ajuta la dezactivarea pepsinei. Este principala enzima care provoaca reflux de acid.

Un alt studiu a mai aratat ca apa alcalina este benefica si persoanelor cu tensiune arteriala crescuta, diabet si colesterolul ridicat. Smoothie pentru micul dejun! 

Cand nu este recomandata?

Chiar daca apa potabila alcalina este considerata sigura pentru organism, poate produce anumite efecte secundare negative. Spre exemplu, poate sa scada aciditatea naturala a stomacului, care ajuta la distrugerea bacteriilor. Un exces de alcalinitate in organism poate cauza probleme gastrointestinale si iritatii ale pielii.

Prea multa alcalinitate poate, de asemenea, sa creasca pH-ul normal al organismului, ceea ce duce la alcaloza metabolica, o afectiune care poate produce simptome precum greata, varsaturi, tremurul mainilor, muscaturi musculare, furnicaturi ale extremitatilor sau stari de confuzie.

sursa: clicksanatate.ro

Publicat: 20 Aug. 2019, 21:30 Retete & Diete
Pe aceeași temă