Cazul unui băiat de 9 ani din Franţa, infectat cu Covid-19, îi intrigă pe medici! Nu a răspândit virusul, chiar dacă a intrat în contact cu alţi 172 de oameni

Publicat: 21 Apr. 2020, 10:32 News
Cazul unui băiat de 9 ani din Franţa, infectat cu Covid-19, îi intrigă pe medici! Nu a răspândit virusul, chiar dacă a intrat în contact cu alţi 172 de oameni

În ultimii ani, copiii au fost consideraţi „cei mai mari răspânditori” ai infecţiilor comune şi a gripei. Totuşi, medicii susţin că această noţiune ar putea să nu se aplice noului coronavirus, potrivit noilor cercetări. Pentru a ajunge la această concluzie, cercetătorii au studiat cazul unui băiat de 9 ani din Franţa.

Un băiat de 9 ani din Franţa, infectat cu Covid-19, nu a transferat noul coronavirus la altcineva, în ciuda faptului ca a intrat în contact alte 172 de persoane atunci când era contagios, scrie Daily Mail. Copilul a cărei identitate nu a fost făcută publică a făcut parte dintr-un focar care a ajuns pe primele pagini a ziarelor internaţionale, în februarie.

Băieţelul a fost infectat în timp ce se afla într-o staţiune din Alpii Elveţieni. De asemenea, copilul s-a dus la alte trei şcoli de schi din estul Franţei, neştiind că era infectat cu Covid-19 şi intrând în contact cu alţi oameni. Toţi contacţii lui au fost puşi în carantină, după confirmarea acestuia cu noul coronavirus, însă doar un alt copil a testat pozitiv. Niciunul dintre rudele sale nu au fost infectate.

Medicii au sugerat că băiatul nu a fost cel care a transferat virusul celuilalt copil. Mai mult, cercetătorii care au studiat cazul băiatul au concluzionat că cei mici nu reprezintă o preocupare principală atunci când vine vorba de modul de transmitere a noul coronavirus. Această concluzie se diferenţiază puternic de alte virusuri precum răcelile obişnuite, care de obicei să răspândesc rapid printre copii. Unul dintre motive ar fi că cei mici duc lipsă de igienă adecvată şi intră în contact cu alţi copii, care au la rândul lor obiceiuri similare.

Medicii au subliniat că cei cu vârste sub 18 ani sunt în acelaşi pericol de infectare cu Covid-19 ca orice altă categorie de vârstă, în schimb nu vor prezenta simptome severe.

Publicat: 21 Apr. 2020, 10:32 News
Pe aceeași temă