VIDEO! Caz socant la Oradea! Fata asta avea 31 de kilograme la 19 ani si a fost operata de urgenta! A slabit 50 de kilograme si era la un pas de moarte!

Publicat: 28 ian. 2019, 10:49 Autor: D. C. Life

Cazul a marcat o premiera in Romania iar acum adolescenta este in afara oricarui pericol.

Caz socant la Oradea! Fata asta avea 31 de kilograme la 19 ani! O echipă de trei medici a operat o pacientă de 19 ani, care ajunsese să cântărească doar 31 de kilograme din cauza unei boli ce afectează doar 1 din 100.000 de persoane.

De mai bine de 4 ani de zile Beata Varga se chinuie cu o problema de sanatate pe care aproape niciun medic nu a stiut sa o identifice corect. La 15 ani, tânăra cântărea 80 de kilograme, iar în încercarea de a scăpa de complexe, a făcut greşeala să urmeze o dietă după ureche. A slăbit mai mult decât era cazul. Ajunsese să cântărească doar 31 de kilograme – se izolase de prieteni, lipsea de la şcoală, iar familia era teribil de îngrijorată.

După nenumărate investigaţii medicale şi bani risipiţi pe tratamente fără efect, un medic din Târgu Mureş a pus diagnosticul corect: sindomul Dunbar, o boală extrem de rară care afectează circulaţia sângelui la nivelul stomacului şi ficatului.

Caz socant la Oradea! Fata asta avea 31 de kilograme la 19 ani!

„Când am ajuns la kilogramele dorite, nu am mai putut să mă opresc. Deci am început să umblu la nutriționiști, la gastroenterologi, fiindcă mă durea foarte tare stomacul”, afirmă Beata Varga, pacientă. Doctorii insa spun ca dieta drastica nu are nicio legatura cu boala iar dupa operatia extrem de dificila o vor lasa pe fata sa plece acasa.

Intervenţia a marcat o premieră medicală pentru România. La trei zile după operaţie, tânăra şi-a regăsit puterea să zâmbească. „Acum sper că totul o să fie bine și pot să mă bucur de viață și mâine plec acasă, în sfârșit, să fiu cu familia și cu prietenii mei”, mărturisește Beata Varga

Publicat: 28 ian. 2019, 10:49 Autor: D. C. Life
Pe aceeași temă